Stekt lax med sojagrönsaker

Lax ihop med asiatiska smaker är ett säkert kort. Under tiden som riset kokar kan du steka laxen och röra ihop den enkla salladen, bestående av gurka och tunt skivad blomkål, som blir ett fräscht och lite roligare tillbehör. Enkelt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris (gärna fullkorn)
1/2 blomkål (à 650 g)
1/2 gurka
1/2 dl japansk soja
1 msk sesamfrö
peppar
600 g laxfilé
1 msk olja
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2486 KJ / 594 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi rostade blomkålen tillsammans med sesamfrön i ugn med lite salt och olja, 200 grader i ca 10 min. Vi lät det svalna lite sedan blandade vi det med hyvlad gurka och soja. Det blev inte bara mjukare för barnen att tugga, också väldigt gott. Vi gjorde även chilimayo till då vi tyckte att rätten var torr utan någon form av sås och det passade jättebra till.
Ida
2021-02-23Skulle varit någon slags sås till, blev väldigt torrt!
Sara
2021-02-22Soya på grönsakerna var riktigt mumsigt, å passade perfekt till lax och ris!
Anna
2021-02-22