Stekt lax med sojagrönsaker

15
3
Stekt lax med sojagrönsaker

Lax ihop med asiatiska smaker är ett säkert kort. Under tiden som riset kokar kan du steka laxen och röra ihop den enkla salladen, bestående av gurka och tunt skivad blomkål, som blir ett fräscht och lite roligare tillbehör. Enkelt och gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Stekt lax med sojagrönsaker

Ingredienser

4 portioner
4
port jasminris (gärna fullkorn)
1/2
blomkål (à 650 g)
1/2
gurka
1/2 dl
japansk soja
1 msk
sesamfrö
-
peppar
600 g
laxfilé
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaka av grönsakerna med 1 tsk ättika eller 1 msk risvinäger (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Ida

2021-02-23

Vi rostade blomkålen tillsammans med sesamfrön i ugn med lite salt och olja, 200 grader i ca 10 min. Vi lät det svalna lite sedan blandade vi det med hyvlad gurka och soja. Det blev inte bara mjukare för barnen att tugga, också väldigt gott. Vi gjorde även chilimayo till då vi tyckte att rätten var torr utan någon form av sås och det passade jättebra till.

Sara

2021-02-22

Skulle varit någon slags sås till, blev väldigt torrt!

Anna

2021-02-22

Soya på grönsakerna var riktigt mumsigt, å passade perfekt till lax och ris!

Näringsvärde per portion

Energi 2486 KJ / 594 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept