Gräslöksstekt lax med blomkålsmos

23
0
Gräslöksstekt lax med blomkålsmos

Kvällens middag är en perfekt kombination av smaker och texturer och är dessutom enkel att tillreda. Ett krämigt mos gjort på blomkål och potatis serveras med gräslökspanerade laxfiléer med en krispig yta. Duka fram den fräscha och lätt syrliga gurksalladen och ät dig mätt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Gräslöksstekt lax med blomkålsmos

Ingredienser

4 portioner

Blomkålsmos

900 g
mjölig potatis
1/2
blomkål
2 dl
mjölk
2 msk
smör eller margarin
-
salt och peppar

Gurksallad

1
citron
1
gurka
1 msk
olivolja

Lax

1/2
ask gräslök (à 20 g)
1 dl
ströbröd
4
port laxfilé (à 140 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Pensla laxen med lite senap innan den paneras.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2677 KJ / 640 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept