Gräslöksstekt lax med blomkålsmos

Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat
0
Gräslöksstekt lax med blomkålsmos

Kvällens middag är en perfekt kombination av smaker och texturer och är dessutom enkel att tillreda. Ett krämigt mos gjort på blomkål och potatis serveras med gräslökspanerade laxfiléer med en krispig yta. Duka fram den fräscha och lätt syrliga gurksalladen och ät dig mätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Gräslöksstekt lax med blomkålsmos

Ingredienser

4 portioner

Blomkålsmos

900 g  mjölig potatis
1/2   blomkål
2 dl  mjölk
2 msk  smör eller margarin
salt och peppar

Gurksallad

1   citron
1   gurka
1 msk  olivolja

Lax

1/2   ask gräslök (à 20 g)
1 dl  ströbröd
4   port laxfilé (à 140 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2677 KJ / 640 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt lax med blomkålsmos
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamstekt lax med blomkål och lime- och sojadressing
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med blomkålsmos och grönt
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med sojagrönsaker
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och blomkålsmos med lax
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med lax, kål och pesto
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga