Potatis- och blomkålsmos med lax
Mos är en favorit för många, både stora som små. Här bjuds på ett krämigt potatismos med kokt blomkål i som en härlig hemlig ingrediens. Laxen lagas snabbt till i ugnen, och det hela serveras med en saftig gurksallad med citron och dill. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
ca 250 g blomkål
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 1/2 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 citron
1/2 gurka
1/2 förp majskorn (à 340 g)
20 g dill
ca 600 g laxfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 669 kCal
Fett30 g
Salt1.3 g
Kolhydrater53 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Barnen behöver äta mer lax och detta är ett av våra standardrecept. Gurkasalladen är så himla god med moset!
Rebecca
2023-02-18Helt ok vardagsrätt. Lättlagad.
Kristin
2020-08-16Blomkålsmoset verker gött, måste teste dä :)
Gerd
2014-04-03