Stekt lax med pressad potatis och pepparrotsfil

7
2
Stekt lax med pressad potatis och pepparrotsfil

Den korallrosa laxen steks till den har en perfekt innertemperatur och en vackert gyllenbrun stekyta. Duka fram den fluffiga, pressade potatisen och en fräsch sallad med cosmopolitansalladsblad, krispiga sockerärtor och umamirik tomat. Pricken över i:et är den svalkande gräddfilssåsen med pepparotssting som ger middagen det lilla extra.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017

Stekt lax med pressad potatis och pepparrotsfil

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl gräddfil
salt och peppar
1 cosmopolitansallad
2 tomater
150 g sockerärtor
4 bitar laxfilé (à 125 g)
1 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Jessica

2017-02-26

Lite tråkigt att det är lax så åfta i matkassen,inte så många barn som äter lax,vi får hoppa över den dagen.

Jörgen

2017-02-20

Jättegott med pepparrotsfilen till. Bytte ut potatisen mot kokt pressad blomkål. En höjdare!

Näringsvärde per portion

Energi 2285 KJ / 546 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden