Stekt lax med pressad potatis och pepparrotsfil

7
2
Stekt lax med pressad potatis och pepparrotsfil

Den korallrosa laxen steks till den har en perfekt innertemperatur och en vackert gyllenbrun stekyta. Duka fram den fluffiga, pressade potatisen och en fräsch sallad med cosmopolitansalladsblad, krispiga sockerärtor och umamirik tomat. Pricken över i:et är den svalkande gräddfilssåsen med pepparotssting som ger middagen det lilla extra.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017

Stekt lax med pressad potatis och pepparrotsfil

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
2 msk
riven färsk pepparrot
2 dl
gräddfil
-
salt och peppar
1
cosmopolitansallad
2
tomater
150 g
sockerärtor
4
bitar laxfilé (à 125 g)
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Jessica

2017-02-26

Lite tråkigt att det är lax så åfta i matkassen,inte så många barn som äter lax,vi får hoppa över den dagen.

Jörgen

2017-02-20

Jättegott med pepparrotsfilen till. Bytte ut potatisen mot kokt pressad blomkål. En höjdare!

Näringsvärde per portion

Energi 2285 KJ / 546 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept