Stekt lax med pressad potatis och pepparrotsfil
Den korallrosa laxen steks till den har en perfekt innertemperatur och en vackert gyllenbrun stekyta. Duka fram den fluffiga, pressade potatisen och en fräsch sallad med cosmopolitansalladsblad, krispiga sockerärtor och umamirik tomat. Pricken över i:et är den svalkande gräddfilssåsen med pepparotssting som ger middagen det lilla extra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl gräddfil
salt
peppar
1 cosmopolitansallad
2 tomater
150 g sockerärtor
4 bitar laxfilé (à 125 g)
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2285 KJ / 546 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite tråkigt att det är lax så åfta i matkassen,inte så många barn som äter lax,vi får hoppa över den dagen.
Jessica
2017-02-26Jättegott med pepparrotsfilen till. Bytte ut potatisen mot kokt pressad blomkål. En höjdare!
Jörgen
2017-02-20