Färsk sej med potatis- och pepparrotsmos
Kan hemmagjort mos vara något av det bästa som finns? Det tror i alla fall vi! Denna är smaksatt med pepparrot och dill, vilket passar utmärkt till smörstekt sej. Det är helt enkelt bara att äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1 msk riven pepparrot
salt
peppar
1/2 förp cosmopolitansallad (à ca 225 g)
600 g sejfilé
1 msk smör eller olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1835 KJ / 437 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer