Färsk sej med potatis- och pepparrotsmos

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Färsk sej med potatis- och pepparrotsmos

Kan hemmagjort mos vara något av det bästa som finns? Det tror i alla fall vi! Denna är smaksatt med pepparrot och dill, vilket passar utmärkt till smörstekt sej. Det är helt enkelt bara att äta och njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Färsk sej med potatis- och pepparrotsmos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1 msk riven pepparrot
salt
peppar
1/2 förp cosmopolitansallad (à ca 225 g)
600 g sejfilé
1 msk smör eller olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1835 KJ / 437 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sej med chipotleglaze
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt sej med remouladsås
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad fisk med potatismos
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt sej med dillsås och ärtor
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med pressad potatis och pepparrotsfil
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskpanna med svamp och oliver
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga