Färsk sej med potatis- och pepparrotsmos

0
0 Klimatsmart
Färsk sej med potatis- och pepparrotsmos

Kan hemmagjort mos vara något av det bästa som finns? Det tror i alla fall vi! Denna är smaksatt med pepparrot och dill, vilket passar utmärkt till smörstekt sej. Det är helt enkelt bara att äta och njuta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Färsk sej med potatis- och pepparrotsmos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
potatis
1
förp färsk dill (à 20 g)
2 1/2 dl
mjölk
2 msk
smör
1 msk
riven pepparrot
-
salt
-
peppar
1/2
förp cosmopolitansallad (à ca 225 g)
600 g
sejfilé
1 msk
smör eller olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Krydda gärna sejen med lite mortlat fänkålsfrö.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1835 KJ / 437 kCal
Fett 12 g
Salt 1 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept