Laxpasta med tomat och pepparrot

3
0 Klimatsmart
Laxpasta med tomat och pepparrot

Smakerna gifter sig fint i denna laxpasta med kallrökt lax, tomater och färsk, riven pepparrot. Addera även gräslök och citronklyftor och du har en smakrik pastarätt som är enkel att svänga ihop och imponerar på de flesta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Laxpasta med tomat och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna linguine eller spaghetti)
150 g
sockerärtor
1/2
purjolök (à ca 300 g)
1 tsk
olja
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 1/2 dl
mjölk
1 msk
majsstärkelse
1
citron
2 msk
riven färsk pepparrot
-
salt
-
svartpeppar
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
250 g
romanticatomater
300 g
kallrökt lax

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2296 KJ / 548 kCal
Fett 20 g
Salt 4 g
Kolhydrater 58 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept