Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt lax med pepparrotssås och broccoli

En delikat husmansrätt med klassiska rena smaker. Laxen steks tills den fått perfekt innertemperatur och serveras med en mild och barnvänlig pepparrotssås gjord på crème fraiche och färsk pepparrot. Servera med små gröna broccolibuketter, krispig sallad och nykokt potatis. Fisken och såsen gifter sig fint med de fräscha tillbehören.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Skala och riv pepparroten och blanda den med crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer pepparrot.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen. Koka allt ca 4 minuter i saltat vatten.
  6. Stek laxen runt om i oljan tills innertemperaturen är 56°C, ca 5 minuter.
  7. Servera laxen med potatis, broccoli, sallad och sås.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 900 g potatis
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 250 g broccoli
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2532 kJ / 605 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept