Stekt lax med pepparrotssås och broccoli

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
0
Stekt lax med pepparrotssås och broccoli

En delikat husmansrätt med klassiska rena smaker. Laxen steks tills den fått perfekt innertemperatur och serveras med en mild och barnvänlig pepparrotssås gjord på crème fraiche och färsk pepparrot. Servera med små gröna broccolibuketter, krispig sallad och nykokt potatis. Fisken och såsen gifter sig fint med de fräscha tillbehören.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Stekt lax med pepparrotssås och broccoli

Ingredienser

4 portioner
4 port laxfilé (à 125 g)
900 g potatis
1 msk riven färsk pepparrot
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
1/2 cosmopolitansallad
250 g broccoli
2 tsk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2532 KJ / 605 kCal
Fett30 g
Salt1.95 g
Kolhydrater44 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Färsk sej med potatis- och pepparrotsmos
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kyckling med broccolikräm
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med pressad potatis och pepparrotsfil
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel köttfärslimpa med tomat och rostad lök
Betyg 4.4 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisk med kapriskräm och rostad broccoli
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett och fänkålsslaw med pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga