Stekt lax med pepparrotssås och broccoli

10
0
Stekt lax med pepparrotssås och broccoli

En delikat husmansrätt med klassiska rena smaker. Laxen steks tills den fått perfekt innertemperatur och serveras med en mild och barnvänlig pepparrotssås gjord på crème fraiche och färsk pepparrot. Servera med små gröna broccolibuketter, krispig sallad och nykokt potatis. Fisken och såsen gifter sig fint med de fräscha tillbehören.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Stekt lax med pepparrotssås och broccoli

Ingredienser

4 portioner
4
port laxfilé (à 125 g)
900 g
potatis
1 msk
riven färsk pepparrot
2 dl
lätt crème fraiche
-
salt
-
peppar
1/2
cosmopolitansallad
250 g
broccoli
2 tsk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2532 KJ / 605 kCal
Fett 30 g
Salt 1.95 g
Kolhydrater 44 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept