Stekt lax med pepparrotssås och broccoli
En delikat husmansrätt med klassiska rena smaker. Laxen steks tills den fått perfekt innertemperatur och serveras med en mild och barnvänlig pepparrotssås gjord på crème fraiche och färsk pepparrot. Servera med små gröna broccolibuketter, krispig sallad och nykokt potatis. Fisken och såsen gifter sig fint med de fräscha tillbehören.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à 125 g)
900 g potatis
1 msk riven färsk pepparrot
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
1/2 cosmopolitansallad
250 g broccoli
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 605 kCal
Fett30 g
Salt1.95 g
Kolhydrater44 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer