Laxpanna med dill- och fänkålssallad

16
4 Klimatsmart
Laxpanna med dill- och fänkålssallad

Ett knep för att förhindra att din lax blir torr är att tillaga den i en gryta! Låt den kokas färdig i grädde och vatten med en buljongtärning i några minuter. Grytan toppas med lite caviarmix innan den serveras, och äts ihop med kokt potatis och fänkål som kryddats med citron.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021

Laxpanna med dill- och fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
fänkål
1
citron
-
salt
-
peppar
1
förp färsk dill (à 20 g)
2 dl
växtbaserad matlagningsgrädde
2 1/2 dl
vatten
1
fiskbuljongtärning
4
port laxfilé (à 125 g)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
75 g
röd caviarmix

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Fia

2021-03-03

Suveränt god!

Fia

2021-03-02

Antar att salladslöken ska ner i fiskgrytan?

Redaktionen ICAse

2021-03-09

Hej Fia! Precis du toppar grytan med salladslök och caviarmix. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

Micael

2021-02-20

Smaskens!

Näringsvärde per portion

Energi 2488 KJ / 596 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept