Lax med pepparrotsstomp och fänkålsallad
Ett fantastiskt recept där laxen får sällskap av en smakrik pepparrotsstomp och en makalöst god fänkålssallad. Fänkålen är väldigt tydlig i smaken och den ansas och rivs väldigt tunt innan den blandas med gurka, körvel, citronsaft och olivolja. Servera detta tillbehör med stekt lax, stomp och lite extra pepparrot.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2015
Ingredienser
4 portioner
Stomp
900 g mjölig potatis
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl gräddfil
Fänkålssallad
1 fänkål
1/2 gurka
1/2 kruka körvel
1 citron
1 msk olivolja
salt
peppar
Lax
4 portionsbitar laxfilé (à 140 g)
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2358 KJ / 565 kCal
Fett28 g
Salt2.01 g
Kolhydrater42 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna maträtt passade mina smaklökar perfekt! Härligt med pepparrot!
Mia
2016-01-04Bedrövligt maträtt. Torr och tråkig.
Mats
2015-09-28