UNDER 30 MIN | Medel

Fisk nachos med ris

Här har du en fish nacho och är precis vad det låter, en laxfilé kryddad med tacokrydda, som äts tillsammans med krispiga nachochips, majs, gurka och gräddfil. Fisk nachos är en god variant på tacomiddagen. Här serverar vi den med ris för att få lite extra mättnad till rätten. Smaklig nacho önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär laxen i 3 cm stora kuber och krydda med fish taco kryddan.
  3. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på medelvärme, vänd bitarna då och då.
  4. Häll av majsen och skär gurkan i tärningar.
  5. Servera laxen med ris, nachochips, grönsaker och gräddfil.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 600 g laxfilé
  • 1 påse kryddmix fish taco medium (à 50 g)
  • 2 tsk olja
  • 150 g majskorn
  • 1 gurka
  • 100 g nachochips
  • 3 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 3506 kJ / 839 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept