Stekt lax med potatis- och blomkålsmos

Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Stekt lax med potatis- och blomkålsmos

I det här laxreceptet serveras den stekta laxen med en variant på vanligt potatismos gjort på potatis och blomkål i en härligt smakfull kombination. Fisken och det lena moset serveras med en gurksallad där syra möter sötma genom sur citron och söta majskorn.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Stekt lax med potatis- och blomkålsmos

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
ca 250 g blomkål
ca 2 dl mjölk
1 1/2 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 citron
1/2 gurka
170 g majskorn
2 msk hackad dill
ca 600 g laxfilé
1/2 msk olja

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Enkelt och jättegott!

    Ann

  • Men har ni ens provlagat rätten. Hur kan ni skriva i receptet att fisken skall brynas och sedan stå 8 minuter i ugnen. Nu ska vi till och äta. Moset är klart och fisken är rå inuti. Vem kan använda en termometer på rätt sätt på en så tunn fiskbit? Besviken igen.

    Tomas

Näringsvärde per portion

Energi2498 KJ / 598 kCal
Fett25.4 g
Kolhydrater52.3 g
Protein35.9 g

Testa liknande recept

  • Potatis- och blomkålsmos med lax
    Betyg 4.1 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tandoorilax med blomkål och mos
    Betyg 3.3 av 5.70 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med lax, kål och pesto
    Betyg 4.1 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad