UNDER 30 MIN | Medel

Cobbsallad med blue cheese och rostade pumpakärnor

En amerikansk klassiker som är svår att motstå är den himmelskt goda cobbsalladen. Den har allt en matig sallad ska innehålla, från den krämiga avokadon till salt och knaprig bacon. Tillsammans med en dressing gjord på blåmögelost blir resultatet en smakupplevelse man inte glömmer i första taget.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finstrimla baconet och stek det krispigt i stekpannan.
  2. Skär salladen i 4 klyftor.
  3. Skär tomaterna i halvor. Grovhacka persiljan. Skala och strimla löken tunt. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur den i grova bitar med hjälp av en sked.
  4. Rosta pumpakärnor i torr panna. 
  5. Dressing: blanda yoghurt och vatten, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera salladen med kalkon, grönsaker och ringla över dressingen och smula på osten.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g kalkonbacon
  • 1 cosmopolitansallad
  • 250 g tomatmix shaker
  • 1 kruka persilja
  • 1 liten silverlök
  • 1 avokado
  • 1/2 dl rostade pumpakärnor
Dressing
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
  • 50 g blåmögelost

Näringsvärde
Per portion

Energi 922 kJ / 219 kCal