Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Cobbsallad med blue cheese och rostade pumpakärnor

En amerikansk klassiker som är svår att motstå är den himmelskt goda cobbsalladen. Den har allt en matig sallad ska innehålla, från den krämiga avokadon till salt och knaprig bacon. Tillsammans med en dressing gjord på blåmögelost blir resultatet en smakupplevelse man inte glömmer i första taget.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finstrimla baconet och stek det krispigt i stekpannan.
  2. Skär salladen i 4 klyftor.
  3. Skär tomaterna i halvor. Grovhacka persiljan. Skala och strimla löken tunt. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur den i grova bitar med hjälp av en sked.
  4. Rosta pumpakärnor i torr panna. 
  5. Dressing: blanda yoghurt och vatten, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera salladen med kalkon, grönsaker och ringla över dressingen och smula på osten.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g kalkonbacon
  • 1 cosmopolitansallad
  • 250 g tomatmix shaker
  • 1 kruka persilja
  • 1 liten silverlök
  • 1 avokado
  • 1/2 dl rostade pumpakärnor
Dressing
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
  • 50 g blåmögelost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 922 kJ / 219 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer