Stekt lax med palsternacksstomp och rödvinsås

67
1
Stekt lax med palsternacksstomp och rödvinsås

Den här middagen är en smakupplevelse i sig där söt palsternacksstomp möter en syrlig välsmakande rödvinssås. Till stomp och rödvinssås serveras stekt lax och vid sidan av en fräsch mâchesallad med strimlade krispiga sockerärter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016

Stekt lax med palsternacksstomp och rödvinsås

Ingredienser

2 portioner
ca 500 g
palsternacka
1/2 dl
crème fraiche (getost, honung & rosmarin)
-
salt och peppar
150 g
sockerärtor
1/2
påse mâchesallad (à 65 g)
1 tsk
vitvinsvinäger
2 tsk
olivolja
2
port laxfilé
1 tsk
olja
1 1/2 dl
rödvinssås

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på rödvinssåsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Lite timjan i rödvinssåsen passar fint.

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentar

Annelie

2021-01-01

Så oerhört gott. Stompet gifter sig fantastiskt med laxen och såsen. Jag har gjort denna rätt flera gånger och nu blir det perfekt nyårsdagsmiddag att bjuda på när vi har besök från Italien.

Näringsvärde per portion

Energi 2582 KJ / 616 kCal
Fett 30 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 41 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept