Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Stekt lax med palsternacksstomp och rödvinsås

Den här middagen är en smakupplevelse i sig där söt palsternacksstomp möter en syrlig välsmakande rödvinssås. Till stomp och rödvinssås serveras stekt lax och vid sidan av en fräsch mâchesallad med strimlade krispiga sockerärter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär palsternackan i bitar. Koka den mjuk i en kastrull med saltat vatten. Låt den rinna av. Stöt palsternackan med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  2. Strimla sockerärterna och blanda med salladen. Ringla över vinäger och olivolja. Salta och peppra.
  3. Stek laxen i olja i en het stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Värm såsen och servera till lax, stomp och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på rödvinssåsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Lite timjan i rödvinssåsen passar fint.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 500 g palsternacka
  • 1/2 dl crème fraiche (getost, honung & rosmarin)
  • salt och peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 2 port laxfilé
  • 1 tsk olja
  • 1 1/2 dl rödvinssås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2582 kJ / 616 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept