Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett

Med en saftig bit entrecôte som du serverar tillsammans med ugnslagade rotfrukter och en ljummen rödvinsvinägrett kan middagen inte misslyckas. Den syrliga vinägretten med bland annat steksky från köttet bryter av fint mot både rotfrukter och kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av. Blanda med citronskal och olja.
  2. Rödvinsvinägrett: Skala och finhacka lök och vitlök. Skär sidfläsket i mycket små tärningar.
  3. Fräs lök, vitlök och sidfläsk i olivolja ca 3 minuter i en kastrull. Häll på vinet och koka ihop tills ca 1 dl återstår (för 4 port).
  4. Entrecôte: Gnid in köttet med salt och peppar. Stek köttet 2–3 minuter på varje sida på hög värme i olja. Lägg i smör mot slutet och ös över köttet. Lyft upp köttet och varmhåll. Vispa ur pannan med vatten.
  5. Tillsätt stekskyn och socker i rödvinsvinägretten. Koka upp och smaka av med salt.
  6. Hacka rucolan. Blanda den med rotfrukterna.
  7. Skär ev köttet i sneda skivor. Servera med rotfrukter och rödvinsvinägrett. Garnera ev med klippt smörgåskrasse.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 10 2010.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 påse ruccola (1/2 påse rucola motsvarar 35 g)
Rödvinsvinägrett
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g varmrökt sidfläsk
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl rödvin
  • ca 1 dl steksky från entrecôte
  • 1 1/2 msk rör-/ råsocker
Entecôte
  • 700 g entrecôte i skivor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0,8 dl vatten
Garnering
  • ev smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB