Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett

Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
0
Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett

Med en saftig bit entrecôte som du serverar tillsammans med ugnslagade rotfrukter och en ljummen rödvinsvinägrett kan middagen inte misslyckas. Den syrliga vinägretten med bland annat steksky från köttet bryter av fint mot både rotfrukter och kött.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

4 morötter
4 palsternackor
rivet skal av 1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 påse rucola (1/2 påse rucola motsvarar 35 g)

Rödvinsvinägrett

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
50 g varmrökt sidfläsk
2 msk olivolja
2 dl rödvin
ca 1 dl steksky från entrecôte
1 1/2 msk rör-/ råsocker

Entecôte

600 - 700 g entrecôte i skivor
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olivolja
1 msk smör
4/5 dl vatten

Garnering

ev smörgåskrasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
255 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig soppa med spett
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Yakiniku med syrliga solrosskott
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga