Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett

Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
0
Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett

Med en saftig bit entrecôte som du serverar tillsammans med ugnslagade rotfrukter och en ljummen rödvinsvinägrett kan middagen inte misslyckas. Den syrliga vinägretten med bland annat steksky från köttet bryter av fint mot både rotfrukter och kött.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Entrecôte med rotfrukter och ljummen rödvinsvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

4   morötter
4   palsternackor
rivet skal av 1/2   citron
1 msk  olivolja
1/2   påse rucola (1/2 påse rucola motsvarar 35 g)

Rödvinsvinägrett

1   gul lök
2   vitlöksklyftor
50 g  varmrökt sidfläsk
2 msk  olivolja
2 dl  rödvin
ca 1 dl  steksky från entrecôte
1 1/2 msk  rör-/ råsocker

Entecôte

600 - 700 g  entrecôte i skivor
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1 msk  olivolja
1 msk  smör
4/5 dl  vatten

Garnering

ev smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 10 2010.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
240 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig soppa med spett
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Yakiniku med syrliga solrosskott
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga