Gödkalv med rösti "puck" och rödvinssås
Salviakryddad kalvfilé i rödvinssås som fått reducera till mustig smak. Det milda kalvköttet ackompanjeras fint av en potatiskaka gjord på både stomp och rösti samt varma grönsaker. En riktig kalasrätt.
Ingredienser
4 portioner
Kalvfilé
600 g kalvfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
2 msk smör
4 vitlöksklyftor
8 salviablad
Rödvinssås
2 schalottenlökar
1 palsternacka
1 msk smör
6 dl rött vin
2 dl vatten
3 msk kalvfond
2 lagerblad
1 msk finhackad timjan
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk smör
Potatisstomp
500 g mjölig potatis
1 msk finhackad bladpersilja
1 msk finhackad basilika
1 tsk finhackad rosmarin
1 dl riven cheddarost (eller någon annan lagrad ost)
2 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Rösti
6 fasta potatisar
2 äggulor
2 finhackade salladslökar
3 krm salt
1 krm vitpeppar
3 msk smör
2 msk olja
Stekta grönsaker
1 rödlök
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 grön paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3940 KJ / 942 kCal
Fett63.2 g
Salt4.9 g
Kolhydrater42.6 g
Protein40.5 g
Kommentar
Tycker att denna rätt är spännande så jag får prova till helgen som kommer
Arne
2014-03-31