Stekt lax med nudlar och sesamgrönsaker
Den här ugnsbakade laxen serveras med nudlar och frästa grönsaker dressade med asiatiska smaker. Smaka av försiktigt med sambal oelek så att middagsbordets alla gäster tycker det blir lagom starkt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portioner äggnudlar
1 rödlök
1 röd paprika
250 g färsk broccoli
1 msk finhackad ingefära
ca 600 g laxfilé
salt och peppar
1 msk olja
1 - 2 tsk sambal oelek
2 msk sesamfrö
1 lime
1 kruka thaibasilika
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd glutenfria nudlar.
Gör äggfri: Använd nudlar utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2871 KJ / 687 kCal
Fett27.2 g
Kolhydrater64.1 g
Protein43.1 g
Kommentarer