Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt lax med nudlar och sesamgrönsaker

Den här ugnsbakade laxen serveras med nudlar och frästa grönsaker dressade med asiatiska smaker. Smaka av försiktigt med sambal oelek så att middagsbordets alla gäster tycker det blir lagom starkt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Dela broccolin i mindre buketter. Skala och finhacka ingefäran.
  4. Skär laxen i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek laxen mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Stek broccoli och lök i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt paprika, ingefära, sambal oelek och sesamfrö. Låt steka vidare 1 minut. Skär limen i klyftor.
  6. Servera laxen med nudlar och grönsaker. Toppa med thaibasilika och servera med en limeklyfta.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd glutenfria nudlar.
Gör äggfri: Använd nudlar utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner äggnudlar
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 250 g färsk broccoli
  • 1 msk finhackad ingefära
  • ca 600 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 lime
  • 1 kruka thaibasilika
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2871 kJ / 687 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer