Kycklingramen med koriander och vitlök

Bjud ditt middagssällskap på en klassisk ramen med kyckling. Värmande med smak från vitlök och hetta från sambal oelek. Tillsammans med de krispiga grönsakerna och äggnudlarna blir rätten fulländad. Toppa med fräsch koriander och salladslök och är middagen är serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018

Ingredienser
2 portioner
Vitlökspasta
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
1/2 msk vitvinsvinäger
2 msk sesamfrön
Soppa
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk japansk soja
300 g strimlad kycklingfilé
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
2 port äggnudlar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
Gör så här
00:01:00
00:04:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 644 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater57 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Volymerna är helt off i detta recept. Konstigt också att default är 2 portioner när nästan alla andra är 4. Ökar man till 4 portioner blir det löjligt mycket sesamfrö och koriander. Om man däremot justerar volymerna så att dom verkar rimliga så blev det väldans gott. Så kika över receptet och justera mängderna så blir det betydligt fler stjärnor
Andreas
2023-11-14Tack Andreas för din kommentar! Detta recept kommer från en 2 portioners matkasse vi tidigare haft. Mängderna kan bli lite knasiga när man dubblerar recept, särskilt kryddning. Men toppen att du hittade en bra balans på ingredienserna och roligt att du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-16Mycket gott. Nästa gång ska jag rosta sesamfröna först.
Kristina
2023-01-13Jättegott! La till lite citrongräs i också som jag bankade ut lite o som fick gå med. Tips är att låta den strimlade kycklingen ligga i vitlökspastan med citrongräs, sambal oelek, vinäger och sesamfrö någon timma och dra till sig smakerna mer innan man går vidare. Även ev koka den lite kortare tid för att den inte ska bli torr, om man strimlat den riktigt tunn. :)
Eva
2021-11-13