Bjud ditt middagssällskap på en klassisk ramen med kyckling. Värmande med smak från vitlök och hetta från sambal oelek. Tillsammans med de krispiga grönsakerna och äggnudlarna blir rätten fulländad. Toppa med fräsch koriander och salladslök och är middagen är serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott. Nästa gång ska jag rosta sesamfröna först.
Kristina
2023-01-13Jättegott! La till lite citrongräs i också som jag bankade ut lite o som fick gå med. Tips är att låta den strimlade kycklingen ligga i vitlökspastan med citrongräs, sambal oelek, vinäger och sesamfrö någon timma och dra till sig smakerna mer innan man går vidare. Även ev koka den lite kortare tid för att den inte ska bli torr, om man strimlat den riktigt tunn. :)
Eva
2021-11-13Bör skumma av kycklingen, annars gott å bra recept 👍
Joakim
2021-10-24