Stekt lax med krämig salladskål

7
3
Stekt lax med krämig salladskål

En tacokryddad laxfilé står på kvällens meny, och smakerna gifter sig fint med den krämiga kålsalladen smaksatt med dijon och persilja. Ät ihop med ugnsrostad potatis. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Stekt lax med krämig salladskål

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis (gärna Marilyn)
1 msk olja
salt
peppar

Kålsallad

1 förp majskorn (à 150 g)
300 g salladskål eller sommarkål
1/2 ask persilja (à 20 g)
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap

Lax

4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 msk olja
1 påse fish taco kryddmix (à 50 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Katrine

2022-12-09

Gjorde denna rätt för andra gången, och denna gång blev det med röd sallad, den som liknar salladskål. Mums! Sååå gott och mera färg! Denna är nu en bliven favorit som kommer göras flera gånger. Gjorde även potatis med ett par morötter, och stekte dessa i vår airfryer med lite olja på. Riktigt gott!

Katrine

2022-03-13

En rätt som överraskade mig. Salladen blev mycket bättre än väntad. Passade perfekt till fisken. Och goda potatisar som hela familjen älskade!

Sten

2020-08-20

Kreativ sallad, ett fint komplement till den smakrika laxen. En välkomponerad rätt!

Näringsvärde per portion

Energi 3019 KJ / 720 kCal
Fett 41 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden