Stekt lax med krämig salladskål

En tacokryddad laxfilé står på kvällens meny, och smakerna gifter sig fint med den krämiga kålsalladen smaksatt med dijon och persilja. Ät ihop med ugnsrostad potatis. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis (gärna Marilyn)
1 msk olja
salt
peppar
Kålsallad
1 förp majskorn (à 150 g)
300 g salladskål eller sommarkål
1/2 ask persilja (à 20 g)
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
Lax
4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 msk olja
1 påse fish taco kryddmix (à 50 g)
Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3019 KJ / 720 kCal
Fett41 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde denna rätt för andra gången, och denna gång blev det med röd sallad, den som liknar salladskål. Mums! Sååå gott och mera färg! Denna är nu en bliven favorit som kommer göras flera gånger. Gjorde även potatis med ett par morötter, och stekte dessa i vår airfryer med lite olja på. Riktigt gott!
Katrine
2022-12-09En rätt som överraskade mig. Salladen blev mycket bättre än väntad. Passade perfekt till fisken. Och goda potatisar som hela familjen älskade!
Katrine
2022-03-13Kreativ sallad, ett fint komplement till den smakrika laxen. En välkomponerad rätt!
Sten
2020-08-20