Bakad spetskål med gnocchi, bacon och salvia
Gnocchi, spetskål och bacon här har du de härliga ingredienserna till denna lättlagade men ändå smakrika måltid. Spetskålen bakas i ugnen samtidigt som du steker bacon och kokar gnocchin. Servera med tomater och gärna färsk strimlad salvia.
Ingredienser
4 portioner
1 spetskålshuvud (à ca 1 kg)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 förp bacon (à 140 g)
2 förp potatisgnocchi (à 400 g)
1 kruka salvia
250 g babyplommontomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2809 KJ / 682 kCal
Fett27 g
Salt4.8 g
Kolhydrater83 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nej, men nej. Så tråkigt.
Sonia
2021-11-19Lättlagat och gott. Kan ha spetskålen 3-4 minuter längre, men det är en smaksak och beror förstås på vilken ugn en har:)
Kristin
2021-11-05