Bakad spetskål med gnocchi, bacon och salvia

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
2
Bakad spetskål med gnocchi, bacon och salvia

Gnocchi, spetskål och bacon här har du de härliga ingredienserna till denna lättlagade men ändå smakrika måltid. Spetskålen bakas i ugnen samtidigt som du steker bacon och kokar gnocchin. Servera med tomater och gärna färsk strimlad salvia.

Bakad spetskål med gnocchi, bacon och salvia

Ingredienser

4 portioner
1 spetskålshuvud (à ca 1 kg)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 förp bacon (à 140 g)
2 förp potatisgnocchi (à 400 g)
1 kruka salvia
250 g babyplommontomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Nej, men nej. Så tråkigt.

Sonia

2021-11-19

Lättlagat och gott. Kan ha spetskålen 3-4 minuter längre, men det är en smaksak och beror förstås på vilken ugn en har:)

Kristin

2021-11-05

Näringsvärde per portion

Energi2809 KJ / 682 kCal
Fett27 g
Salt4.8 g
Kolhydrater83 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sojabakad spetskål med blodapelsin och jordnötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Strozzapreti med salvia och sidfläsk
Betyg 3.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad spetskål med basilika
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastagnocchi med bacon och salvia
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med bacon, svamp och sockerärter
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortellinisoppa
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga