Bakad spetskål med gnocchi, bacon och salvia

0
0
Bakad spetskål med gnocchi, bacon och salvia

Gnocchi, spetskål och bacon här har du de härliga ingredienserna till denna lättlagade men ändå smakrika måltid. Spetskålen bakas i ugnen samtidigt som du steker bacon och kokar gnocchin. Servera med tomater och gärna färsk strimlad salvia.

Skriv ut
Bakad spetskål med gnocchi, bacon och salvia

Ingredienser

4 portioner
1
spetskålshuvud (à ca 1 kg)
1 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
-
förp bacon (à 140 g)
2
förp potatisgnocchi (à 400 g)
1
kruka salvia
250 g
babyplommontomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj laktosfri gnocchi.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri gnocchi.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2809 KJ / 682 kCal
Fett 27 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 83 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept