Kålmix i grädde med parmesan och solroskärnor

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Kålmix i grädde med parmesan och solroskärnor

Krämig och god blir kålmixen när du kokar den i grädde och på slutet rör ner smakrik parmesan. Toppa med knapriga solroskärnor och kålmixen är klar att servera.

Kålmix i grädde med parmesan och solroskärnor

Ingredienser

2 portioner
1/2 dl  solroskärnor
1 dl  riven parmesan
1 dl  vispgrädde
1   förp färsk kålmix à 140 g (gärna trekålsmix med grönkål, röd och grön spetskål)
salt
peppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Smaken var bra, men det blev inte alls krämigt! Mer som kokt grädde med klumpar av ost och kål.... Och det var för mycket solroskärnor i förhållande till resten.

Anette

2022-09-21

Testa liknande recept

Kål- och pak choimix med teriyakisås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bön- och olivsallad med bulgur och prosciutto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kål- och morotssallad med apelsin och honung
Betyg 1.6 av 5.
62 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med grönkålspesto
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med ugnsrostade rotfrukter och grönkålspesto
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Filodegsrulle med grönkål och mandelpotatis
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga