Dumplingssallad med sojamajonnäs

En fräsch och smakrik sallad med asiatiska toner. Den krispiga kålen och de söta morötterna möter den umamirika sojamajonnäsen och de ångkokta dumplingsen i en perfekt balans. Toppa med saltade jordnötter och koriander.

Ingredienser
4 portioner
Sallad
400 g morötter (400 g motsvarar ca 4 st)
1/2 rödlök
400 g spetskål eller vitkål
Dressing
4 påsar dippsås (som medföljer dumplings)
1 lime (saften)
1/2 msk fisksås
1 vitlöksklyfta
Sojamajonnäs
1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
Dumplings
2 förp frysta dumplings (à 320 g)
2 msk rapsolja
1 dl vatten
Topping
1 dl saltade jordnötter
1 kruka koriander
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Aldrig varit med om att det medföljer dippsås. Ska man bara köra soja istället eller hur ska man gå tillväga?
Josef
2024-12-10Hej Josef! I ICAs 320 g så medföljer det dippsås. Det går utmärkt att använda 3 msk japansk soja och 1/2 msk olja. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-10Verkligen gott! Kommer göra det flera gånger.
Elin
2024-12-07