Dumplingssallad med sojamajonnäs
En fräsch och smakrik sallad med asiatiska toner. Den krispiga kålen och de söta morötterna möter den umamirika sojamajonnäsen och de ångkokta dumplingsen i en perfekt balans. Toppa med saltade jordnötter och koriander.
Ingredienser
4 portioner
Sallad
400 g morötter (400 g motsvarar ca 4 st)
1/2 rödlök
400 g spetskål eller vitkål
Dressing
4 påsar dippsås (som medföljer dumplings)
1 lime (saften)
1/2 msk fisksås
1 vitlöksklyfta
Sojamajonnäs
1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
Dumplings
2 förp frysta dumplings (à 320 g)
2 msk rapsolja
1 dl vatten
Topping
1 dl saltade jordnötter
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Aldrig varit med om att det medföljer dippsås. Ska man bara köra soja istället eller hur ska man gå tillväga?
Josef
2024-12-10Hej Josef! I ICAs 320 g så medföljer det dippsås. Det går utmärkt att använda 3 msk japansk soja och 1/2 msk olja. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-10Verkligen gott! Kommer göra det flera gånger.
Elin
2024-12-07