Stekt lax med ishavsrom

Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
2
Stekt lax med ishavsrom

Ibland vill man inte krångla till det, och då passar det utmärkt att servera stekt lax med ett krämigt tillbehör. Låt smetana och ishavsrom bilda en krämig sås som du äter till din fisk, tillsammans med potatis och gröna grönsaker.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022

Stekt lax med ishavsrom

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1/2 rödlök
2 dl smetana
75 g ishavsrom
salt
peppar
4 laxfilébitar (à 125 g)
1/2 msk olja
1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Gott, snabbt och enkelt

Sara

2022-11-23

Klassisk och god rätt

Magnus

2020-11-13

Näringsvärde per portion

Energi2706 KJ / 645 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spätta med ägg- och gräslökssås
Betyg 2.9 av 5.
149 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad potatis med dragonkräm och kyckling
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt lax med sås på ishavsrom
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad lax med ris och grönmix
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med romsås och salladsärtor
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med romsås och salladsärter
Betyg 2.9 av 5.
320 personer har röstat
Under 45 min att tillaga