Stekt lax med ishavsrom
Ibland vill man inte krångla till det, och då passar det utmärkt att servera stekt lax med ett krämigt tillbehör. Låt smetana och ishavsrom bilda en krämig sås som du äter till din fisk, tillsammans med potatis och gröna grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 rödlök
2 dl smetana
75 g ishavsrom
salt
peppar
4 laxfilébitar (à 125 g)
1/2 msk olja
1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2706 KJ / 645 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, snabbt och enkelt
Sara
2022-11-23Klassisk och god rätt
Magnus
2020-11-13