Stekt lax med ishavsrom

10
1 Klimatsmart
Stekt lax med ishavsrom

Ibland vill man inte krångla till det, och då passar det utmärkt att servera stekt lax med ett krämigt tillbehör. Låt smetana och ishavsrom bilda en krämig sås som du äter till din fisk, tillsammans med potatis och gröna grönsaker.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020

Stekt lax med ishavsrom

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1/2
rödlök
2 dl
smetana
75 g
ishavsrom
-
salt
-
peppar
600 g
laxfilé
1/2 msk
olja
1/2
påse fryst grönmix (à 500 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Servera den hackade löken separat ifall alla inte gillar lök.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Magnus

2020-11-13

Klassisk och god rätt

Näringsvärde per portion

Energi 2925 KJ / 697 kCal
Fett 45 g
Salt 2 g
Kolhydrater 34 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept