Spätta med ägg- och gräslökssås
Fisk gör dig smart och det här receptet på rödspätta är inget undantag. Den ihoprullade rödspättafilén får tillredas i ugnen med en ströbrödstopping som ger den en lätt krispig yta. Till rödspättan serveras ris, nykokt grönmix med broccoli och bönor, dessutom en krämig sås gjord på hackade ägg, smetana och gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 ask gräslök (à 20 g)
4 msk ströbröd
3 ägg
4 port ris
800 g rödspättafilé
salt
peppar
2 dl smetana
1/2 påse grönmix (broccoli/bönor, à 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2893 KJ / 689 kCal
Fett27 g
Salt3.5 g
Kolhydrater54 g
Protein55 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lätt och rätt så god, känns dock som att nått kanske saknas ? Typ nån roligare riskombination eller buljongkokt bulgur ? Vet inte : ) Tibazz
Tibor
2021-07-29Hej Tibor! Tack för din kommentar. Det går självklart bra att smaksätta riset, välja valfri grynblandning eller servera med buljongkokt bulgur, som du skriver. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-05Mycket god och enkel rätt! Själva äggröran gjorde hela rätten!
Emilia
2020-02-19