Spätta med ägg- och gräslökssås

149
2
Spätta med ägg- och gräslökssås

Fisk gör dig smart och det här receptet på rödspätta är inget undantag. Den ihoprullade rödspättafilén får tillredas i ugnen med en ströbrödstopping som ger den en lätt krispig yta. Till rödspättan serveras ris, nykokt grönmix med broccoli och bönor, dessutom en krämig sås gjord på hackade ägg, smetana och gräslök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Spätta med ägg- och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
1/2 ask gräslök (à 20 g)
4 msk ströbröd
3 ägg
4 port ris
800 g rödspättafilé
salt och peppar
2 dl smetana
1/2 påse grönmix (broccoli/bönor, à 600 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

149

Kommentarer

Tibor

2021-07-29

Lätt och rätt så god, känns dock som att nått kanske saknas ? Typ nån roligare riskombination eller buljongkokt bulgur ? Vet inte : ) Tibazz

Redaktionen ICAse

2021-08-05

Hej Tibor! Tack för din kommentar. Det går självklart bra att smaksätta riset, välja valfri grynblandning eller servera med buljongkokt bulgur, som du skriver. 😊 Hälsningar Elina

Emilia

2020-02-19

Mycket god och enkel rätt! Själva äggröran gjorde hela rätten!

Näringsvärde per portion

Energi 2893 KJ / 689 kCal
Fett 27 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 54 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden