Spätta med ägg- och gräslökssås

145
1
Spätta med ägg- och gräslökssås

Fisk gör dig smart och det här receptet på rödspätta är inget undantag. Den ihoprullade rödspättafilén får tillredas i ugnen med en ströbrödstopping som ger den en lätt krispig yta. Till rödspättan serveras ris, nykokt grönmix med broccoli och bönor, dessutom en krämig sås gjord på hackade ägg, smetana och gräslök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Spätta med ägg- och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
1/2
ask gräslök (à 20 g)
4 msk
ströbröd
3
ägg
4
port ris
800 g
rödspättafilé
-
salt och peppar
2 dl
smetana
1/2
påse grönmix (broccoli/bönor, à 600 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

145

Kommentar

Emilia

2/19/2020

Mycket god och enkel rätt! Själva äggröran gjorde hela rätten!

Näringsvärde per portion

Energi 2893 KJ / 689 kCal
Fett 27 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 54 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept