Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Stekt lax med gurka i soja

Gurka i japansk soja blir ett spännande tillbehör till den stekta laxen. Servera med ris och experimentera med olika smaksättningar som lime eller risvinäger på gurkan. Rosta sesamfröna för att få fram nötsmaken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär gurkan i tärningar och blanda med soja och sesamfrö.
  4. Stek laxen i oljan och krydda med salt och peppar.
  5. Servera laxen med ris och gurka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Om du vill minska din klimatpåverkan så byt ut riset mot matvete! Att välja ekologiska eller miljömärkta matvaror är ett enkelt sätt att bidra till ett bättre klimat. Titta efter symbolerna för EU-ekologiskt, KRAV, ASC (för fisk) och MSC (för fisk).

Tips

Smaksätt gärna gurkan med pressad lime eller risvinäger. Rosta gärna sesamfröna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 1 gurka
  • 4 port lax
Att ha hemma
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamfrö
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2548 kJ / 608 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept