Gurka i japansk soja blir ett spännande tillbehör till den stekta laxen. Servera med ris och experimentera med olika smaksättningar som lime eller risvinäger på gurkan. Rosta sesamfröna för att få fram nötsmaken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2023
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Om du vill minska din klimatpåverkan så byt ut riset mot matvete! Att välja ekologiska eller miljömärkta matvaror är ett enkelt sätt att bidra till ett bättre klimat. Titta efter symbolerna för EU-ekologiskt, KRAV, ASC (för fisk) och MSC (för fisk).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Jag följde tidigare tips och hackade gurkan i rätt små bitar för mer smak. Fisken stekte jag i ugnen i liten form m både olja o soya. Blev fem stjärnor av mig.
Louise
2021-10-22Supergott! Gurkan sätter verkligen en japansk touch på rätten! Tips är att skära gurkan i någon mindre bitar för mer smak och sälta från sojan.
Malin
2018-11-28