Stekt lax med gurka i soja

7
1
Stekt lax med gurka i soja

Gurka i japansk soja blir ett spännande tillbehör till den stekta laxen. Servera med ris och experimentera med olika smaksättningar som lime eller risvinäger på gurkan. Rosta sesamfröna för att få fram nötsmaken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Stekt lax med gurka i soja

Ingredienser

4 portioner
1
gurka
4
port lax

Att ha hemma

4
port ris (gärna basmati)
2 msk
japansk soja
1 msk
sesamfrö
1/2 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Om du vill minska din klimatpåverkan så byt ut riset mot matvete! Att välja ekologiska eller miljömärkta matvaror är ett enkelt sätt att bidra till ett bättre klimat. Titta efter symbolerna för EU-ekologiskt, KRAV, ASC (för fisk) och MSC (för fisk).

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna gurkan med pressad lime eller risvinäger. Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Malin

11/28/2018

Supergott! Gurkan sätter verkligen en japansk touch på rätten! Tips är att skära gurkan i någon mindre bitar för mer smak och sälta från sojan.

Näringsvärde per portion

Energi 2548 KJ / 608 kCal
Fett 27 g
Salt 1 g
Kolhydrater 54 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept