Stekt lax med gurka i soja
Gurka i japansk soja blir ett spännande tillbehör till den stekta laxen. Servera med ris och experimentera med olika smaksättningar som lime eller risvinäger på gurkan. Rosta sesamfröna för att få fram nötsmaken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati)
1 gurka
2 msk japansk soja
1 msk sesamfrö
4 port lax
1/2 msk olja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2548 KJ / 608 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Jag följde tidigare tips och hackade gurkan i rätt små bitar för mer smak. Fisken stekte jag i ugnen i liten form m både olja o soya. Blev fem stjärnor av mig.
Louise
2021-10-22Supergott! Gurkan sätter verkligen en japansk touch på rätten! Tips är att skära gurkan i någon mindre bitar för mer smak och sälta från sojan.
Malin
2018-11-28