Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fiskgryta med lax och tomat

Lax med ris och en krämig sås på smetana, tomater och krispiga sockerärtor. Det här är en superenkel och snabblagad rätt som många gillar. Lika gott till middag som i matlådan dagen efter!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll tomater, smetana och smulad buljongtärning i en kastrull och koka upp. Dela tomaterna i mindre bitar med en slev.
  3. Skär fisken i bitar. Dela sockerärtorna.
  4. Lägg fisken och sockerärtorna i kastrullen och låt sjuda ca 5 minuter. Vänd ner dillen och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan med riset.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen, i övrigt fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 förp hela skalade tomater (à 390 g)
  • 2 dl smetana
  • 500 g lax
  • 150 g sockerärtor
Att ha hemma
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk fryst dill (1 msk fryst dill motsvarar 1 tsk torkad)
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3167 kJ / 754 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept