Fiskgryta med lax och tomat

50
11
Fiskgryta med lax och tomat

Lax med ris och en krämig sås på smetana, tomater och krispiga sockerärtor. Det här är en superenkel och snabblagad rätt som många gillar. Lika gott till middag som i matlådan dagen efter!

Skriv ut
Fiskgryta med lax och tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
förp hela skalade tomater (à 390 g)
2 dl
smetana
500 g
lax
150 g
sockerärtor

Att ha hemma

1
fiskbuljongtärning
1 msk
fryst dill (1 msk fryst dill motsvarar 1 tsk torkad)
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen, i övrigt fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Anna

2/22/2021

Mild och god. Halvera sockerärtorna

Marianne

12/7/2020

Gott enkelt snabbt hade saffran i riset det blev fantastiskt gott

Henrik

11/24/2020

Busenkelt! Supersnabbt! Jättegott! Perfekt vardagsrätt. Körde med burkade cocktailtomater, relativt stora bitar av både torsk och lax, 1,5 buljongtärningar samt massor med dill, minst dubbla mängden än receptet. Ska testa med hummerfond nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 3167 KJ / 754 kCal
Fett 42 g
Salt 1.95 g
Kolhydrater 57 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept