Fiskgryta med lax och tomat
Lax med ris och en krämig sås på grädde, tomater och krispiga sockerärtor. Det här är en superenkel och snabblagad rätt som många gillar. Lika gott till middag som i matlådan dagen efter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 förp hela skalade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde eller smetana
1 skaldjurs- eller fiskbuljongtärning
4 port lax (à ca 125 g)
200 g sockerärtor
20 g färsk dill
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen,
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2646 KJ / 632 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och lättlagat. Tog potatis till.
Rosita
2023-06-07Jättegott! Rekomenderar dock potatis till (eller pasta om man har bråttom) hellre än ris.
Irina
2023-03-26Gott och enkelt dock inget för barnen då det är ganska vuxna smaker. Kryddade med saffran mumsigt
Petra
2023-02-21