Fiskgryta med lax och tomat
Lax med ris och en krämig sås på grädde, tomater och krispiga sockerärtor. Det här är en superenkel och snabblagad rätt som många gillar. Lika gott till middag som i matlådan dagen efter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 förp hela skalade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde eller smetana
1 skaldjurs- eller fiskbuljongtärning
4 port lax (à ca 125 g)
200 g sockerärtor
20 g färsk dill
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2646 KJ / 632 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fick krydda upp rejält med mejram och timjan, samt fond och salt.
Ulrika
2024-11-12Blev jättegott fast jag gjorde potatismos istället.
Susanne
2024-10-09Lätt att göra! Tog potatis till istället och la i lite citronpeppar också
Helena
2024-10-01