Kyckling teriyaki med frysta bönor i ugn
Kyckling teriyaki där ugnen får göra grovjobbet. Med färdig teriyakisås har du denna smakrika vardagsrätt färdig på mindre än 45 minuter. Japp, och du själv behöver inte lägga mer än 15 minuter aktiv lagningstid. Enkelt och gott!
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingklubbor
150 ml teriyakisås
500 g frysta haricots verts (bönor)
1 lime
Att ha hemma
1 tsk olja
salt
peppar
1 msk sesamfrön
4 port ris (gärna jasminris)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2363 KJ / 564 kCal
Fett20 g
Salt4.32 g
Kolhydrater61 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Frusen eller tinad kyckling? Himla bra om det anges i receptet...
Nina
2019-11-01Hej Nina! Du kan använda färsk eller fryst tinad kyckling i detta recept. Om det bara står kyckling i ingredienslistan så har vi använt en färsk produkt i receptet, men det går lika bra att använda fryst tinad kyckling. Står det fryst kyckling så brukar vi skiva ut i texten om den ska tinas innan tillagning eller ej. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-11-01