Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Kyckling teriyaki med frysta bönor i ugn

Kyckling teriyaki där ugnen får göra grovjobbet. Med färdig teriyakisås har du denna smakrika vardagsrätt färdig på mindre än 45 minuter. Japp, och du själv behöver inte lägga mer än 15 minuter aktiv lagningstid. Enkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Bryn kycklingklubborna i oljan i en stekpanna och lägg dem sedan i en ugnsform. Krydda med salt och peppar och sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen på kycklingen är 82˚C vid benet, ca 25 minuter.
  3. När halva tiden gått häll över teriyakisås och strö över sesamfrö över kycklingen.
  4. Koka riset.
  5. Värm bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Pressa limen över kycklingklubborna och servera med ris och bönor.

För alla

Läs noga innehållet på teriyakisåsen (kan innehålla gluten). I övrigt fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 150 ml teriyakisås
  • 500 g frysta haricots verts
  • 1 lime
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 port ris (gärna jasminris)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2363 kJ / 564 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer