Sojastekt lax med ris
Att hitta ny inspiration till goda och enkla fiskrätter är inte alltid enkelt när man har ont om tid. Med soja, lime och sesamfrön kan du snabbt få till en asiatisk smak på vardagslaxen som är mild nog att passa hela familjen. Serveras med ris och krispig gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018
Ingredienser
4 portioner
4 bitar fryst laxfilé (à 125 g)
1 gurka
1 lime
Att ha hemma
4 portioner ris gärna basmati
1 tsk sesamfrö
salt
peppar
1 msk olja
2 msk japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2155 KJ / 515 kCal
Fett21 g
Salt3.2 g
Kolhydrater51 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag kryddade med Santa Marias wasabi och sesam krydda och hade lite thin soy på riset Inget fan av gurka så jag körde sockerärtor istället Gott blev det
Pia
2024-05-06Enkel och god rätt!
Anna
2021-10-02Helt underbart gott, rena fina smaker.
Barbro
2019-08-27