Sojastekt lax med ris

Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
6
Sojastekt lax med ris

Att hitta ny inspiration till goda och enkla fiskrätter är inte alltid enkelt när man har ont om tid. Med soja, lime och sesamfrön kan du snabbt få till en asiatisk smak på vardagslaxen som är mild nog att passa hela familjen. Serveras med ris och krispig gurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Sojastekt lax med ris

Ingredienser

4 portioner
4 bitar fryst laxfilé (à 125 g)
1 gurka
1 lime

Att ha hemma

4 portioner ris gärna basmati
1 tsk sesamfrö
salt
peppar
1 msk olja
2 msk japansk soja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Jag kryddade med Santa Marias wasabi och sesam krydda och hade lite thin soy på riset Inget fan av gurka så jag körde sockerärtor istället Gott blev det

Pia

2024-05-06

Enkel och god rätt!

Anna

2021-10-02

Helt underbart gott, rena fina smaker.

Barbro

2019-08-27

Näringsvärde per portion

Energi2155 KJ / 515 kCal
Fett21 g
Salt3.2 g
Kolhydrater51 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt lax med romsås och gurka
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax i ugn med teriyaki
Betyg 4.2 av 5.
139 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med gurka i soja
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dumplings med ris och dipp
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med broccoli
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varmrökt lax med färskoststuvad potatis
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga