Sojastekt lax med ris

14
4
Sojastekt lax med ris

Att hitta ny inspiration till goda och enkla fiskrätter är inte alltid enkelt när man har ont om tid. Med soja, lime och sesamfrön kan du snabbt få till en asiatisk smak på vardagslaxen som är mild nog att passa hela familjen. Serveras med ris och krispig gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Sojastekt lax med ris

Ingredienser

4 portioner
4
bitar fryst laxfilé (à 125 g)
1
gurka
1
lime

Att ha hemma

4
portioner ris gärna basmati
1 tsk
sesamfrö
-
salt
-
peppar
1 msk
olja
2 msk
japansk soja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Klimattips

Att välja ekologiska eller miljömärkta matvaror är ett enkelt sätt att bidra till ett bättre klimat. Titta efter symbolerna för EU-ekologiskt, KRAV, ASC (för fisk) och MSC (för fisk).

Tips

Smaksätt gurkan med lite sesamolja och sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Barbro

8/27/2019

Helt underbart gott, rena fina smaker.

Arjana

8/26/2018

Rätt torrt utan sås

Marie

3/5/2018

Toppen

Näringsvärde per portion

Energi 2155 KJ / 515 kCal
Fett 21 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 51 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept