Lax i ugn med teriyaki

80
26
Lax i ugn med teriyaki

Lax i ugn sköter sig nästan själv och blir väldigt saftig och god. Här får en teriyakimarinad stå för smaken samt härliga sesamfrön. De gör ju att maten ser så mycket godare ut, eller hur? Servera med ris och haricots verts, och kanske äter du rätten med pinnar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Lax i ugn med teriyaki

Ingredienser

4 portioner
4
port laxfilé (à 125 g)
150 ml
teriyakimarinad
1/2
förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)

Att ha hemma

4
port ris eller annat gryn
2 msk
sesamfrö

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakisås. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Eveline

2021-09-16

Tyckte de var för lite smak på laxen av teriyakin, annars är ju lax i sej gott så maten vart ju super ändå!

Anna

2021-08-31

Ska det vara Teriyaki SÅS eller MARINAD?

Anna-cari

2021-06-29

Enkelt. Gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2402 KJ / 577 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept