Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Lax i ugn med teriyaki

Lax i ugn sköter sig nästan själv och blir väldigt saftig och god. Här får en teriyakimarinad stå för smaken samt härliga sesamfrön. De gör ju att maten ser så mycket godare ut, eller hur? Servera med ris och haricots verts, och kanske äter du rätten med pinnar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 175˚C.
  3. Lägg laxen i en ugnsform och häll 1/2 msk teriyakisås över varje bit lax. Strö över sesamfröna.
  4. Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56˚C.  
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera laxen med ris, bönor och resten av teriyakimarinaden.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakimarinad. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 150 ml teriyakimarinad
  • 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g)
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2402 kJ / 577 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer