Lax i ugn med teriyaki

60
18
Lax i ugn med teriyaki

Lax i ugn sköter sig nästan själv och blir väldigt saftig och god. Här får en teriyakimarinad stå för smaken samt härliga sesamfrön. De gör ju att maten ser så mycket godare ut, eller hur? Servera med ris och haricots verts, och kanske äter du rätten med pinnar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Lax i ugn med teriyaki

Ingredienser

4 portioner
4
port laxfilé (à 125 g)
150 ml
teriyakimarinad
1/2
förp frysta haricots verts (à 600 g)

Att ha hemma

4
port ris eller annat gryn
2 msk
sesamfrö

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakisås. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Margareta

2021-02-28

Ser gott och enkelt ut

Elisabeth

2021-02-14

Hur mycket marinad ska egentligen användas? 1/2 msk på laxen i ugnen och sedan kall till servering?

Redaktionen ICAse

2021-02-15

Hej Elisabeth! Du ska ha 1/2 msk marinad på varje laxbit och sen resten kall till servering. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Peter

2021-02-14

Man ska alltså totalt använda en hel flaska Teriyakimarinad (ICA 150 ml)?

Redaktionen ICAse

2021-02-15

Hej Peter! Ja, det stämmer. Självklart kan du ta mer eller mindre efter eget tycke och smak, men våra kockar har provlagat med 150 ml för 4 portioner.😊 Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2402 KJ / 577 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept