Lax i ugn sköter sig nästan själv och blir väldigt saftig och god. Här får en teriyakimarinad stå för smaken samt härliga sesamfrön. De gör ju att maten ser så mycket godare ut, eller hur? Servera med ris och haricots verts, och kanske äter du rätten med pinnar!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
47 2019
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri teriyakisås. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Margareta
2021-02-28Ser gott och enkelt ut
Elisabeth
2021-02-14Hur mycket marinad ska egentligen användas? 1/2 msk på laxen i ugnen och sedan kall till servering?
Redaktionen ICAse
2021-02-15Hej Elisabeth! Du ska ha 1/2 msk marinad på varje laxbit och sen resten kall till servering. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Peter
2021-02-14Man ska alltså totalt använda en hel flaska Teriyakimarinad (ICA 150 ml)?
Redaktionen ICAse
2021-02-15Hej Peter! Ja, det stämmer. Självklart kan du ta mer eller mindre efter eget tycke och smak, men våra kockar har provlagat med 150 ml för 4 portioner.😊 Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina