Lax i ugn med teriyaki

Lax i ugn sköter sig nästan själv och blir väldigt saftig och god. Här får en teriyakimarinad stå för smaken samt härliga sesamfrön. De gör ju att maten ser så mycket godare ut, eller hur? Servera med ris och haricots verts, och kanske äter du rätten med pinnar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à 125 g)
150 ml teriyakimarinad
2 msk sesamfrö
4 port ris eller annat gryn
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2654 KJ / 633 kCal
Fett22 g
Salt4.6 g
Kolhydrater75 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt o jättegott! Uppskattas av hela familjen!
Anna
2025-03-17Eftersom det står teriyakimarinad i listan med ingredienser borde det stå det även i instruktionen och inte teriyakisås. Ser att många undrar så vänligen uppdatera instruktionen. Annelie
Annelie
2025-01-12Enkelt och gott. Har alltid sesamfrön hemma och byter riset mot äggnudlar.
Magnus
2024-08-21