Lax i ugn med teriyaki
Lax i ugn sköter sig nästan själv och blir väldigt saftig och god. Här får en teriyakimarinad stå för smaken samt härliga sesamfrön. De gör ju att maten ser så mycket godare ut, eller hur? Servera med ris och haricots verts, och kanske äter du rätten med pinnar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à 125 g)
150 ml teriyakimarinad
2 msk sesamfrö
4 port ris eller annat gryn
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2654 KJ / 633 kCal
Fett22 g
Salt4.6 g
Kolhydrater75 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott. Har alltid sesamfrön hemma och byter riset mot äggnudlar.
Magnus
2024-08-21Jättegott!! Men hur kan ni räkna med att man har sesamfrön hemma?? Tycker fortfarande det är konstigt att ni skickar med pasta men inte ris...
Linus
2022-09-30Hej Linus! Tack för din kommentar. Ta gärna kontakt med vår Kundservice med frågor och synpunkter om våra matkassar. Du hittar kontaktuppgifterna i länken https://www.ica.se/kundservice/. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-04Gott och enkelt!
Danielle
2022-09-28