Stekt lax med filsås, dill och blomkål

4
1
Stekt lax med filsås, dill och blomkål

Stekt lax är ju en riktig höjdare. Mycket beror på tillbehören, som i det här fallet är kokt potatis, en härlig sås på gräddfil, chilisås, salt och peppar samt blomkål och dill. Lätt att laga och lätt att gilla!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021

Stekt lax med filsås, dill och blomkål

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 1/2 dl gräddfil
2 msk chilisås eller ketchup
salt
peppar
1/2 blomkålshuvud
1 gurka
1 förp färsk dill (à 20 g)
600 g laxfilé
1 msk olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Dmaka av filsåsen med lite sambal oelek. Blanda dillen med 1 msk olja och 1 tsk dijonsenap (för 4 port) innan gurkan och blomkålen blandas ner.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Mireille

2021-08-29

Vi gillar inte rädd fisk för att det luktar så dåligt och det smakar ingenting

Näringsvärde per portion

Energi 2641 KJ / 631 kCal
Fett 32 g
Salt 1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden