Stekt lax med filsås, dill och blomkål
![Stekt lax med filsås, dill och blomkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230795/cf_259/stekt_lax_med_filsas__dill_och_blomkal_.jpg)
Stekt lax är ju en riktig höjdare. Mycket beror på tillbehören, som i det här fallet är kokt potatis, en härlig sås på gräddfil, chilisås, salt och peppar samt blomkål och dill. Lätt att laga och lätt att gilla!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021
![Stekt lax med filsås, dill och blomkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230795/cf_259/stekt_lax_med_filsas__dill_och_blomkal_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 1/2 dl gräddfil
2 msk chilisås eller ketchup
salt
peppar
1/2 blomkålshuvud
1 gurka
1 förp färsk dill (à 20 g)
600 g laxfilé
1 msk olja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Dmaka av filsåsen med lite sambal oelek. Blanda dillen med 1 msk olja och 1 tsk dijonsenap (för 4 port) innan gurkan och blomkålen blandas ner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2641 KJ / 631 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi gillar inte rädd fisk för att det luktar så dåligt och det smakar ingenting
Mireille
2021-08-29