Stekt lax med filsås, dill och blomkål

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Stekt lax med filsås, dill och blomkål

Stekt lax är ju en riktig höjdare. Mycket beror på tillbehören, som i det här fallet är kokt potatis, en härlig sås på gräddfil, chilisås, salt och peppar samt blomkål och dill. Lätt att laga och lätt att gilla!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021

Stekt lax med filsås, dill och blomkål

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 1/2 dl gräddfil
2 msk chilisås eller ketchup
salt
peppar
1/2 blomkålshuvud
1 gurka
1 förp färsk dill (à 20 g)
600 g laxfilé
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Vi gillar inte rädd fisk för att det luktar så dåligt och det smakar ingenting

Mireille

2021-08-29

Näringsvärde per portion

Energi2641 KJ / 631 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskkakor med krassesås
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med blomkål och dillkräm
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsakssallad med lax
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxburgare med hemgjord dressing, pickles och rostad potatis
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med potatissallad
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blå congo vickningssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga