Stekt lax med filsås, dill och blomkål

4
1
Stekt lax med filsås, dill och blomkål

Stekt lax är ju en riktig höjdare. Mycket beror på tillbehören, som i det här fallet är kokt potatis, en härlig sås på gräddfil, chilisås, salt och peppar samt blomkål och dill. Lätt att laga och lätt att gilla!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021

Stekt lax med filsås, dill och blomkål

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 1/2 dl
gräddfil
2 msk
chilisås eller ketchup
-
salt
-
peppar
1/2
blomkålshuvud
1
gurka
1
förp färsk dill (à 20 g)
600 g
laxfilé
1 msk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Dmaka av filsåsen med lite sambal oelek. Blanda dillen med 1 msk olja och 1 tsk dijonsenap (för 4 port) innan gurkan och blomkålen blandas ner.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Mireille

2021-08-29

Vi gillar inte rädd fisk för att det luktar så dåligt och det smakar ingenting

Näringsvärde per portion

Energi 2641 KJ / 631 kCal
Fett 32 g
Salt 1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept