Laxburgare med hemgjord dressing, pickles och rostad potatis

20
2
Laxburgare med hemgjord dressing, pickles och rostad potatis

Spännande sätt att äta fisk på! Laxen mixas till en färs som kryddas med lök, salt och peppar och formas till biffar. Dessa steks och serveras i bröd tillsammans med ugnsrostad klyftpotatis och en hemmagjord dressing och morot och blomkål i söt-sur lag.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Laxburgare med hemgjord dressing, pickles och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

800 g fast potatis
1 msk olja
salt
nymald svartpeppar

Laxburgare

560 g laxfilé
1/2 gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar
smör

Pickles

1 morot
1/2 blomkålshuvud
salt
1 rödlök
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1/2 förp färsk bladpersilja (à 20 g)

Dressing

1 dl gräddfil
1 msk tomatpuré
1/2 msk senap
salt och peppar
4 hamburgerbröd
2 tomater
1 kruka krispsallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Plocka ihop favoritburgaren vid bordet eller njut den utomhus i vintersol! Extra gott blir det om man rostar hamburgerbrödet i en torr panna strax innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Elisabeth

2020-08-17

Supergott och populärt i familjen

Pia

2012-03-05

Rätten klarar sig utan hamburgerbröd. Goda laxburgare och pickles blev god.

Näringsvärde per portion

Energi 2804 KJ / 671 kCal
Fett 23.8 g
Kolhydrater 70.7 g
Protein 38.1 g
Läs mer om näringsvärden