Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxburgare med hemgjord dressing, pickles och rostad potatis

Spännande sätt att äta fisk på! Laxen mixas till en färs som kryddas med lök, salt och peppar och formas till biffar. Dessa steks och serveras i bröd tillsammans med ugnsrostad klyftpotatis och en hemmagjord dressing och morot och blomkål i söt-sur lag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Potatis: Tvätta och skär potatisen i stavar och blanda med olja på en plåt. Salta och peppra.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  5. Pickles: Skala och slanta moroten. Dela blomkålen i små buketter. Koka grönsakerna i saltat vatten ca 5 minuter. Skala och strimla löken.
  6. Blanda ättika, socker och vatten. Rör tills sockret löst sig och blanda i de kokta grönsakerna och löken. Låt svalna och blanda med finhackad persilja. Förvara i kyl fram till servering.
  7. Laxburgare: Skär laxen i mindre bitar. Mixa till en färs i en matberedare alternativt finhacka med vanlig kniv till en färs.
  8. Blanda färsen med finriven lök, salt och peppar. Forma till stora portionsbiffar.
  9. Stek i smör ca 4–5 minuter på varje sida.
  10. Dressing: Blanda gräddfil, tomatpuré och senap. Smaka av dressingen med salt och peppar.
  11. Rosta eventuellt brödet i en torr stekpanna. Bygg ihop en burgare med bröd, laxburgare, dressing, skivad tomat och sallad. Servera med pickles och rostad potatis.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Plocka ihop favoritburgaren vid bordet eller njut den utomhus i vintersol! Extra gott blir det om man rostar hamburgerbrödet i en torr panna strax innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad potatis
  • 800 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • nymald svartpeppar
Laxburgare
  • 560 g laxfilé
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • smör
Pickles
  • 1 morot
  • 1/2 blomkålshuvud
  • salt
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 förp färsk bladpersilja (à 20 g)
Dressing
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk senap
  • salt och peppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 tomater
  • 1 kruka krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2804 kJ / 671 kCal