Laxburgare med hemgjord dressing, pickles och rostad potatis
Spännande sätt att äta fisk på! Laxen mixas till en färs som kryddas med lök, salt och peppar och formas till biffar. Dessa steks och serveras i bröd tillsammans med ugnsrostad klyftpotatis och en hemmagjord dressing och morot och blomkål i söt-sur lag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
800 g fast potatis
1 msk olja
salt
nymald svartpeppar
Laxburgare
560 g laxfilé
1/2 gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar
smör
Pickles
1 morot
1/2 blomkålshuvud
salt
1 rödlök
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1/2 förp färsk bladpersilja (à 20 g)
Dressing
1 dl gräddfil
1 msk tomatpuré
1/2 msk senap
salt
peppar
4 hamburgerbröd
2 tomater
1 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 671 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater70.7 g
Protein38.1 g
Kommentarer
Supergott och populärt i familjen
Elisabeth
2020-08-17Rätten klarar sig utan hamburgerbröd. Goda laxburgare och pickles blev god.
Pia
2012-03-05