Fiskkakor med krassesås
Fiskkakor är en spännande fiskrätt som serveras tillsammans med smarrig krassesås. Löken krossas och blandas med ströbrödet där krassen klipps ned mot slutet. Därefter paneras den mixade laxen för att sedan stekas frasig i olja. Avnjut med nykokt ris, blomkål och den syrliga såsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Fiskkakor
1 dl rostad lök
1/2 dl ströbröd
1/2 ask krasse
ca 500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 msk olja
Sås
1 citron
1/2 ask krasse
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar
Till servering
1/2 blomkålshuvud (ca 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2444 KJ / 584 kCal
Fett26 g
Salt4.78 g
Kolhydrater54 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
En rätt som våra barn (snart 4 och 6) älskade! Ett smart sätt att servera fisk!
Sara
2015-08-20