Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskkakor med krassesås

Fiskkakor är en spännande fiskrätt som serveras tillsammans med smarrig krassesås. Löken krossas och blandas med ströbrödet där krassen klipps ned mot slutet. Därefter paneras den mixade laxen för att sedan stekas frasig i olja. Avnjut med nykokt ris, blomkål och den syrliga såsen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fiskkakor: Krossa löken lite mellan händerna och blanda med ströbrödet och häll upp på en tallrik. Klipp krassen och blanda ner.
  4. Skär laxen i bitar och lägg lax och salt i mixern. Mixa hastigt till en smet, den behöver inte bli helt slät. Blanda ner cayennepepparn.
  5. Klicka ut smeten i lagom stora biffar på lök- och ströbrödsblandningen, vänd dem så att de paneras.
  6. Stek fiskkakorna i oljan i en varm stekpanna till de får färg. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 6 minuter.
  7. Sås: Skölj och riv skalet av citronen och blanda med klippt krasse och gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Skär citronen i klyftor.
  8. Plocka blomkålen i små fina buketter.
  9. Till servering: Servera fiskkakorna med krassesås, blomkål och ris.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Fiskkakor
  • 1 dl rostad lök
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 ask krasse
  • ca 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olja
Sås
  • 1 citron
  • 1/2 ask krasse
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
Till servering
  • 1/2 blomkålshuvud (ca 200 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2444 kJ / 584 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer