Fiskkakor med krassesås

28
1
Fiskkakor med krassesås

Fiskkakor är en spännande fiskrätt som serveras tillsammans med smarrig krassesås. Löken krossas och blandas med ströbrödet där krassen klipps ned mot slutet. Därefter paneras den mixade laxen för att sedan stekas frasig i olja. Avnjut med nykokt ris, blomkål och den syrliga såsen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015

Fiskkakor med krassesås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Fiskkakor

1 dl rostad lök
1/2 dl ströbröd
1/2 ask krasse
ca 500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 msk olja

Sås

1 citron
1/2 ask krasse
1 1/2 dl gräddfil
salt och peppar

Till servering

1/2 blomkålshuvud (ca 200 g)

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentar

Sara

2015-08-20

En rätt som våra barn (snart 4 och 6) älskade! Ett smart sätt att servera fisk!

Näringsvärde per portion

Energi 2444 KJ / 584 kCal
Fett 26 g
Salt 4.78 g
Kolhydrater 54 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden