Fiskkakor med krassesås

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
1
Fiskkakor med krassesås

Fiskkakor är en spännande fiskrätt som serveras tillsammans med smarrig krassesås. Löken krossas och blandas med ströbrödet där krassen klipps ned mot slutet. Därefter paneras den mixade laxen för att sedan stekas frasig i olja. Avnjut med nykokt ris, blomkål och den syrliga såsen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015

Fiskkakor med krassesås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Fiskkakor

1 dl rostad lök
1/2 dl ströbröd
1/2 ask krasse
ca 500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 msk olja

Sås

1 citron
1/2 ask krasse
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar

Till servering

1/2 blomkålshuvud (ca 200 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

En rätt som våra barn (snart 4 och 6) älskade! Ett smart sätt att servera fisk!

Sara

2015-08-20

Näringsvärde per portion

Energi2444 KJ / 584 kCal
Fett26 g
Salt4.78 g
Kolhydrater54 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med ostsås och blomkål
Betyg 3.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumigryta med ris
Betyg 4.2 av 5.
91 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålssallad
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt lax med filsås, dill och blomkål
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade blomkålsbuketter med kryddig sås
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga