Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Blå congo vickningssallad

En fräsch vickningssallad som får en fin färg av blå congo-potatis. Salladen får en härlig krämighet av gräddfil och sardellerna ger en fin sälta. Servera din goda blå vickningssallad som förrätt eller en mumsig smårätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatisen i halvcentimetertjocka skivor. Plocka och skär blomkålen i små bitar.
  2. Koka potatisen och blomkålen, var för sig, i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Hacka sardellerna fint.
  3. Skala och skiva rödlöken. Plocka och hacka dillen grovt. Blanda alla ingredienser i en stor skål, även kapris och gräddfil. Salta och peppra. Garnera med lite av dillen.

Tips

Vickningsalladen passar utmärkt som förrätt eller smårätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g blå kongo potatis
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 burk sardeller
  • 1/2 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 3 msk kapris
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer