Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Grönsakssallad med lax

Grönsakssallad med lax, tärnad potatis, paprikapesto, blomkål, tomat och mangoldskott blir en utmärkt vardagsmiddag som är både tilltalande och nyttig. Den halstrade laxen smakar gudomligt gott och passar perfekt till de ljuvliga grönsakerna, mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Koka potatisen i saltat vatten.
  3. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Lägg blomkålen i kokande vatten och koka ca 5 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Tärna tomaterna.
  4. Halstra laxen i en het stekpanna ca 5 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Tärna potatisen och blanda med paprikapesto, blomkål, tomat och mangoldskott.
  6. Servera laxen med salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfilé (à 140 g)
  • 400 g fast potatis
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 tomater
  • salt och peppar
  • 1 förp paprikapesto (à 130 g)
  • 65 g mangoldskott

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2007 kJ / 480 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer