Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med potatissallad

Somrigt och lätt! Så är den här härliga rätten med halstrad lax och en potatissallad med fransk vinägrett med senap, vinäger och olivolja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skala och slanta morötterna. Dela blomkålen i små buketter. Lägg morötterna och blomkålen i kokande vatten och koka ca 5 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten.
  4. Vispa ihop vatten, senap, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Salta och peppra laxen och halstra den sedan i het panna ca 5 minuter på varje sida.
  6. Tärna potatisen och blanda med dressing, kokta grönsaker och spenat.
  7. Servera laxen med salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på senapen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar fryst laxfilé (à 125 g)
  • 400 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 3 msk vatten
  • 2 msk senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1642 kJ / 392 kCal