Stekt lax med blomkål och dillkräm

12
9
Stekt lax med blomkål och dillkräm

När tiden är knapp men du ändå vill äta god och näringsrik mat är stekt lax en riktigt bra lösning. Färsk laxfilé går extra fort att steka, men fryst går lika bra om den är ordentligt tinad. Servera med kokt potatis, blomkål och en enkel dillkräm gjord på crème fraiche.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022

Stekt lax med blomkål och dillkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 blomkålshuvud (à ca 700 g)
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
4 port laxfilé
2 tsk olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Louise

2021-12-13

Riktigt gott m fisk och potatis! Blev en femma för mig. Kryddade dillsåsen m lite citronpeppar.

Eva

2021-10-19

Otroligt gott! Använde Smetana laktosfritt i stället för crème fraîche, funkade superbra det med, lade bara till en skvätt olivolja i såsen.

Alexandra

2021-10-18

Stekt lax går alltid hem och dillsåsen var god 👍🏼

Näringsvärde per portion

Energi 2715 KJ / 649 kCal
Fett 37 g
Salt 1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden