Stekt lax med citronsås
Citronsåsen är ljuvligt mild till den krispigt stekta laxen. Det hela serveras med en krispig sallad av haricots verts. Pressa citronklyftorna över laxen om du vill få extra syra, gott i kombination med den gräddiga såsen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 citron
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
150 g haricots verts (bönor)
ca 550 g laxfilé
1 tsk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2454 KJ / 586 kCal
Fett29 g
Salt0.66 g
Kolhydrater45 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Änkel och gott
Miriam
2024-11-17Såsen var helt smaklös och meningslös.
Anna
2024-04-28Gjorde en varm sås av ingredienserna. Minst lika gott.
Maria
2024-04-22