Dillbakad lax med haricots verts

Den här trevliga laxrätten får en kräm av crème fraiche, dijonsenap och dill på toppen innan den sätts in i ugnen. Den dillbakade fisken serveras med pressad potatis, haricots verts och citron.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2012

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
4 port laxfilé (à 125 g)
1 kruka dill
1 dl lätt crème fraiche
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
125 g haricots verts (bönor)
1/2 citron
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Tips
Skär ett djupt snitt längs mitten på varje laxfilé och fyll ”fickorna” med dillkrämen så tränger smakerna in mer.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt gott.
Britt-marie
2014-11-14Hej Kali! Dessa ingredienser ska inte vara med alls i detta recept. Vi har gjort lite förändringar. Lycka till!
Redaktionen
2014-10-21Antingen är jag blind eller så framgår det inte hur mycket rödlök och socker det ska vara i. Ingredienserna nämns i receptet men jag hittar dem inte i listan över ingredienser.
Kali
2014-10-16