Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dillbakad lax med haricots verts

Den här trevliga laxrätten får en kräm av crème fraiche, dijonsenap och dill på toppen innan den sätts in i ugnen. Den dillbakade fisken serveras med pressad potatis, haricots verts och citron.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  4. Finhacka dillen, men spara några dillvippor till garnering. Blanda dillen med crème fraiche och dijonsenap. Smaksättmed salt och peppar.
  5. Lägg laxen i en ugnssäker form. Bred dillcrèmen på laxen. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller till laxens innertemperatur är 56˚C.
  6. Koka haricots vertsen enligt anvisningen på förpackningen. Skär klyftor av citronen.
  7. Pressa gärna potatisen och servera den till laxen, bönorna och citronklyftor. Dekorera med dillvippor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Tips

Skär ett djupt snitt längs mitten på varje laxfilé och fyll ”fickorna” med dillkrämen så tränger smakerna in mer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 1 kruka dill
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 125 g haricots verts
  • 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?