Dillbakad lax med haricots verts

Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
6
Dillbakad lax med haricots verts

Den här trevliga laxrätten får en kräm av crème fraiche, dijonsenap och dill på toppen innan den sätts in i ugnen. Den dillbakade fisken serveras med pressad potatis, haricots verts och citron.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2012

Dillbakad lax med haricots verts

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
4   port laxfilé (à 125 g)
1   kruka dill
1 dl  lätt crème fraiche
1 msk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
125 g  haricots verts (bönor)
1/2   citron

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Tips

Skär ett djupt snitt längs mitten på varje laxfilé och fyll ”fickorna” med dillkrämen så tränger smakerna in mer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt gott.

Britt-marie

2014-11-14

Hej Kali! Dessa ingredienser ska inte vara med alls i detta recept. Vi har gjort lite förändringar. Lycka till!

Redaktionen

2014-10-21

Antingen är jag blind eller så framgår det inte hur mycket rödlök och socker det ska vara i. Ingredienserna nämns i receptet men jag hittar dem inte i listan över ingredienser.

Kali

2014-10-16

Testa liknande recept

Sukiyakilax
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med citronsås
Betyg 3.7 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga