Roségravad lax med dillkräm

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
0
Roségravad lax med dillkräm

Rosépeppar i gravningen ger laxen en fin smakbrytning. Förstärk ytterligare genom att strö över lite extra vid servering. Hinner du inte grava själv så strö lite rosépeppar över färdiggravad lax. Eller välj varm- eller kallrökt lax. Dillkrämen passar till ändå.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Roségravad lax med dillkräm

Ingredienser

6 portioner
1 kg  färsk laxfilé med skinn (gärna mellanbiten)
4 msk  salt
4 msk  socker
3 msk  grovstött rosépeppar

Dillkräm

1 dl  färskost
1 dl  matyoghurt (10 %)
1/2 tsk  honung
finrivet skal av 1/2   citron
2 tsk  färskpressad citronjuice
1   kruka dill (finhackad)
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost och byt yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckesnittar med krabbröra, rosépeppar och lime
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hemgravad lax med skagen på rökta räkor
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt lax med färskoststuvad potatis
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad rosépepparlax
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga