Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Roségravad lax med dillkräm

Rosépeppar i gravningen ger laxen en fin smakbrytning. Förstärk ytterligare genom att strö över lite extra vid servering. Hinner du inte grava själv så strö lite rosépeppar över färdiggravad lax. Eller välj varm- eller kallrökt lax. Dillkrämen passar till ändå.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela laxen i 2 lika stora bitar.
  2. Blanda salt, socker och två tredjedelar av rosépepparn. Gnid in köttsidan på laxen med blandningen. 
  3. Lägg fiskbitarna med köttsidorna mot varandra i dubbla plastpåsar. Låt laxen ligga i kylen i 2 dygn. Vänd på den med jämna mellanrum. 
  4. Dillkräm: Blanda färskost och yoghurt till en slät kräm. Tillsätt honung, citronskal, citronjuice och dill. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skrapa bort kryddorna från laxen. Skär den i tunna skivor med en vass kniv. Lägg upp på ett fat. Strö över resterande rosépeppar. Servera med dillkrämen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri färskost och byt yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg färsk laxfilé med skinn (gärna mellanbiten)
  • 4 msk salt
  • 4 msk socker
  • 3 msk grovstött rosépeppar
Dillkräm
  • 1 dl färskost
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 1/2 tsk honung
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 kruka dill (finhackad)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?