Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt

Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
0
Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt

Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt är ett välsmakande recept för den som vill variera tillbehören till stekt lax. Aprikosen tar fram det fruktiga i fisken och det lite syrliga i matyoghurten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011

Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt

Ingredienser

4 portioner
4   frysta laxfiléer (à 125 g)
4   port bulgur
1   rödlök
10   torkade aprikoser
2 msk  pressad citronsaft
2 msk  olivolja
1 msk  olja
salt och peppar
1 dl  matyoghurt till servering

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2951 KJ / 705 kCal

Testa liknande recept

Kyckling med aprikoser och citronkräm
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljbulgur med bär
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helstekt fruktkyckling med bulgursallad
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt chorizo med gräslöksyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga