Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt
Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt är ett välsmakande recept för den som vill variera tillbehören till stekt lax. Aprikosen tar fram det fruktiga i fisken och det lite syrliga i matyoghurten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2011
Ingredienser
4 portioner
4 frysta laxfiléer (à 125 g)
4 port bulgur
1 rödlök
10 torkade aprikoser
2 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
1 msk olja
salt och peppar
1 dl matyoghurt till servering
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2951 KJ / 705 kCal
Kommentarer