Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt

Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt är ett välsmakande recept för den som vill variera tillbehören till stekt lax. Aprikosen tar fram det fruktiga i fisken och det lite syrliga i matyoghurten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxfiléerna.
  2. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och finhacka löken. Strimla aprikoserna.
  4. Blanda bulgur med lök, aprikoser, citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  5. Stek laxen 2-3 minuter på varje sida i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera laxen med bulgur, sallad och matyoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 frysta laxfiléer (à 125 g)
  • 4 port bulgur
  • 1 rödlök
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl matyoghurt till servering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2951 kJ / 705 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer