Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Stekt lax med dillstuvade snackmorötter

Dillstuvade morötter blir underbart smakrika och krämiga samt passar utmärkt ihop med stekt lax och nykokt potatis. Det bästa är att rätten både går snabbt att laga och smakar fantastiskt. Servera laxen och stuvningen med krispig sallad. Bon appétit!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Stuvade morötter: Skär morötterna i halvor på längden. Koka dem mjuka i lite saltat vatten. Låt dem rinna av.
  3. Koka upp smetana och vatten, smaka av med salt och peppar. Hacka dillen. Blanda ner den och morötterna.
  4. Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera laxen med stuvade morötter, potatis och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
Stuvade morötter
  • 200 g snackmorötter
  • 1 dl smetana
  • 1/2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
Lax
  • 2 port laxfilé
  • 1 tsk olja
Till servering
  • 1/2 kruka krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3070 kJ / 733 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept