Fisksoppa på sej med bröd
En mustig och smakrik fisksoppa som får sin grund av frästa grönsaker. I med passerade tomater, buljong och smetana och låt koka innan du lägger i fisken och smaksätter med salt, peppar och dill. Servera med bröd och färskost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 bakpotatis (à ca 250 g)
150 g snackmorot
1 msk olja
500 g passerade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl smetana
600 g färsk sej
salt
peppar
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
8 skivor medelhavsbröd
200 g färskost vitlökl & örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2685 KJ / 639 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta är en fantastisk rätt, gott, snabbt, enkelt och allt i en gryta! Skriv gärna hur många gram potatis istället för bakpotatis, dels för att bakpotatisar skiljer sig mycket åt i storlek och dels eftersom om man ändå ska tärna potatisen spelar det väl ingen roll om det är bakpotatis eller vanlig potatis 😉
Elisabeth
2023-11-10Hej Elisabeth! Vad roligt att du gillar soppan och tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat med vikt på potatisen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-15Jättegod! Tog en extra buljongtärning för lite mer smak. Blev väldigt gott, hela familjen älskade den!
Emelie
2021-08-14Jättegod och enkel att tillaga 👍🏻😊
Erika
2021-08-13