Lax med dillkokt fänkål och krasse
Lax, fänkål och dill. Smaker som passar oerhört bra med varandra. Fänkålen förkokas i bland annat smetana, fiskbuljong och dill. Laxen steks i olja och potatisen kokas mjuk. Servera tillsammans med klippt krasse.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Fänkål
1 fänkål
2 dl smetana
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 tsk majsstärkelse
20 g färsk dill
salt
peppar
Lax
600 g laxfilé
1 tsk olja
1 förp krasse (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3015 KJ / 718 kCal
Fett44 g
Salt1.7 g
Kolhydrater39 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, hade även i citronpeppar för att få upp syran lite
Jennifer
2022-02-16Troligen den godaste laxen jag ätit! Hade en del citron i såsen för att lägga till lite syrlighet.
Mathias
2022-02-14