Lax med dillkokt fänkål och krasse

6
2
Lax med dillkokt fänkål och krasse

Lax, fänkål och dill. Smaker som passar oerhört bra med varandra. Fänkålen förkokas i bland annat smetana, fiskbuljong och dill. Laxen steks i olja och potatisen kokas mjuk. Servera tillsammans med klippt krasse.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Lax med dillkokt fänkål och krasse

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Fänkål

1 fänkål
2 dl smetana
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 tsk majsstärkelse
20 g färsk dill
salt
peppar

Lax

600 g laxfilé
1 tsk olja
1 förp krasse (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Jennifer

2022-02-16

Jättegott, hade även i citronpeppar för att få upp syran lite

Mathias

2022-02-14

Troligen den godaste laxen jag ätit! Hade en del citron i såsen för att lägga till lite syrlighet.

Näringsvärde per portion

Energi 2991 KJ / 712 kCal
Fett 44 g
Salt 2 g
Kolhydrater 38 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden