Lax med dillkokt fänkål och krasse

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
2
Lax med dillkokt fänkål och krasse

Lax, fänkål och dill. Smaker som passar oerhört bra med varandra. Fänkålen förkokas i bland annat smetana, fiskbuljong och dill. Laxen steks i olja och potatisen kokas mjuk. Servera tillsammans med klippt krasse.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023

Lax med dillkokt fänkål och krasse

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Fänkål

1   fänkål
2 dl  smetana
2 1/2 dl  fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 tsk  majsstärkelse
20 g  färsk dill
salt
peppar

Lax

600 g  laxfilé
1 tsk  olja
1   förp krasse (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott, hade även i citronpeppar för att få upp syran lite

Jennifer

2022-02-16

Troligen den godaste laxen jag ätit! Hade en del citron i såsen för att lägga till lite syrlighet.

Mathias

2022-02-14

Näringsvärde per portion

Energi3015 KJ / 718 kCal
Fett44 g
Salt1.7 g
Kolhydrater39 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax med saffranskokt fänkål och krasse
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pernodfisk på fänkålsbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt lax med gurk- och äppelsallad
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syrlig äppelsallad
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fransk fisksoppa
Betyg 4 av 5.
196 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Quinoapanna med fisk
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga