Ugnsbakad lax med dillsås

42
1
Ugnsbakad lax med dillsås

En elegant fiskrätt med ugnsbakade laxfiléer som serveras med en vit gräddsås smaksatt med späda små dillvippor. Fisken gifter sig fint med den lena såsen. Lägg upp några solgula potatisar, garnera med en grön krispig sallad och avnjut maten med en god dryck. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Ugnsbakad lax med dillsås

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
2
port laxfiléer (à 125 g)
-
salt
-
peppar

Sås

1 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
fiskbuljongtärning
1
ask färsk dill (à 20 g)
1/2
citron

Sallad

1/2
krispsallad
250 g
snackgurka

För alla


Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda 1 msk ättika, 2 msk socker och 3 msk vatten och vänd ner skivad gurka däri (för 2 port).

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentar

Bo

2020-06-06

8 minuter är för lite. Bättre med 18 min.

Redaktionen ICAse

2020-06-09

Hej Bo! Tack för din kommentar! Tiden kan variera beroende på hur stora laxbitar man har. Därför har vi förtydligat mängden lax i receptet samt lagt till texten att laxen ska stekas tills innertemperaturen är 54°C. Hoppas att du tycker om receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2251 KJ / 538 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept