Ugnsbakad lax med dillsås
En elegant fiskrätt med ugnsbakade laxfiléer som serveras med en vit gräddsås smaksatt med späda små dillvippor. Fisken gifter sig fint med den lena såsen. Lägg upp några solgula potatisar, garnera med en grön krispig sallad och avnjut maten med en god dryck. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
Sås
Sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god !
Ingela
2023-01-28Dillsåsen var helt galet god! Hade i råa sugar snaps i den för lite krisp.
Frida
2021-11-158 minuter är för lite. Bättre med 18 min.
Bo
2020-06-06Hej Bo! Tack för din kommentar! Tiden kan variera beroende på hur stora laxbitar man har. Därför har vi förtydligat mängden lax i receptet samt lagt till texten att laxen ska stekas tills innertemperaturen är 54°C. Hoppas att du tycker om receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-09