Ugnsbakad lax med dillsås
En elegant fiskrätt med ugnsbakade laxfiléer som serveras med en vit gräddsås smaksatt med späda små dillvippor. Fisken gifter sig fint med den lena såsen. Lägg upp några solgula potatisar, garnera med en grön krispig sallad och avnjut maten med en god dryck. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
2 port laxfiléer (à 125 g)
salt
peppar
Sås
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
1 ask färsk dill (à 20 g)
1/2 citron
Sallad
1/2 krispsallad
250 g snackgurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2251 KJ / 538 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och jättelätt att göra.
Rebecca
2024-07-09Mycket god !
Ingela
2023-01-28Dillsåsen var helt galet god! Hade i råa sugar snaps i den för lite krisp.
Frida
2021-11-15