Ugnsbakad lax med dillsås

Betyg 4.3 av 5.
63 personer har röstat
4
Ugnsbakad lax med dillsås

En elegant fiskrätt med ugnsbakade laxfiléer som serveras med en vit gräddsås smaksatt med späda små dillvippor. Fisken gifter sig fint med den lena såsen. Lägg upp några solgula potatisar, garnera med en grön krispig sallad och avnjut maten med en god dryck. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Ugnsbakad lax med dillsås

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
2 port laxfiléer (à 125 g)
salt
peppar

Sås

1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
1 ask färsk dill (à 20 g)
1/2 citron

Sallad

1/2 krispsallad
250 g snackgurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
63 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och jättelätt att göra.

Rebecca

2024-07-09

Mycket god !

Ingela

2023-01-28

Dillsåsen var helt galet god! Hade i råa sugar snaps i den för lite krisp.

Frida

2021-11-15

Näringsvärde per portion

Energi2251 KJ / 538 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gratäng med torsk, dillsås och pepparrotsgurka
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronbakad lax med dillsås och stekt hjärtsallad
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad torsk med gurka
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt sej med krassesås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng och tomat
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga