Lax med dillstuvad potatis
Lax och dill är lika med sant! Här stuvar vi den kokta potatisen med smetana, mjölk och dill, vilket passar alldeles utmärkt med den saltstekta laxen. För att addera lite fräschör och krisp serverar du även dagens rätt med kaskadsallad. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl smetana
1/2 dl mjölk
salt
peppar
600 g laxfilé
1 tsk olja
1 kruka sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3170 KJ / 754 kCal
Fett47 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod och enkel att tillaga
Agneta
2021-02-02Instämmer med Martina, detta är INTE stuvad potatis. En stuvning reder man med mjöl eller annan stärkelse. Döp om receptet.
Monica
2021-01-10Vi vuxna gillade det men svårt å få barnen att äta tyvärr! Potatisen ett plus. Sen gjorde vi en vanlig sallad mä grönsaker i
Terese
2020-02-07