UNDER 45 MIN | Medel

Lax med dillstuvad potatis

Lax och dill är lika med sant! Här stuvar vi den kokta potatisen med smetana, mjölk och dill, vilket passar alldeles utmärkt med den saltstekta laxen. För att addera lite fräschör och krisp serverar du även dagens rätt med kaskadsallad. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk.
  2. Hacka dillen. Blanda dillen med smetana och mjölk, krydda med salt och peppar.
  3. Häll av potatisen och blanda den med dillsmetanan.
  4. Skär laxen i portionsbitar och stek i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter per sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera laxen med den stuvade potatisen och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl smetana
  • 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • 1 kruka sallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3170 kJ / 754 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept