Stekt lax med dillstuvade morötter

149
0
Stekt lax med dillstuvade morötter

Njut av välstekt lax med krämiga dillstuvade morötter vid sidan av. Laxen steks och kryddas med salt och peppar. Den färska dillen och en klick smetana gör att stuvningen blir sagolikt krämig och god. En citronklyfta vid sidan av är exemplarisk till den stekta laxen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2016

Stekt lax med dillstuvade morötter

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis (gärna Cecile)

Dillstuvade morötter

2
morötter
1 dl
mjölk
1 dl
smetana
2 tsk
majsstärkelse
-
salt och peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)

Lax

2
port laxfilé
1 tsk
olja
1/2
citron
65 g
salladsmix

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och smetana utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

149

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2884 KJ / 687 kCal
Fett 39.3 g
Salt 2.09 g
Kolhydrater 49.2 g
Protein 31.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept