Stekt lax med dillstuvade morötter
Njut av välstekt lax med krämiga dillstuvade morötter vid sidan av. Laxen steks och kryddas med salt och peppar. Den färska dillen och en klick smetana gör att stuvningen blir sagolikt krämig och god. En citronklyfta vid sidan av är exemplarisk till den stekta laxen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2016
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna Cecile)
Dillstuvade morötter
2 morötter
1 dl mjölk
1 dl smetana
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
Lax
2 port laxfilé
1 tsk olja
1/2 citron
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2884 KJ / 687 kCal
Fett39.3 g
Salt2.09 g
Kolhydrater49.2 g
Protein31.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer