Lax med krämig fusilli och sockerärtor
Lättlagad och snabb lax med krämig pasta som du lagar på under 30 minuter. Knepet ligger i att använda färdig sås. Laxen sköter sig själv i ugnen medan du kokar den färska pastan. Koka gärna sockerärtorna tillsammans med pastan sista minuterna, smidigt och enkelt. Servera den krämiga pastan med ugnslaxen och krispig sallad.
Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à ca 125 g)
salt
svartpeppar
500 g färsk pasta (gärna fusilli eller fusilloni)
150 g sockerärtor
1 förp vitvinssås eller citronsås (à 250 g)
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2234 KJ / 532 kCal
Fett27 g
Salt3.4 g
Kolhydrater35 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer