Lax med krämig fusilli och sockerärtor

0
0
Lax med krämig fusilli och sockerärtor

Lättlagad och snabb lax med krämig pasta som du lagar på under 30 minuter. Knepet ligger i att använda färdig vitvinssås. Laxen sköter sig själv i ugnen medan du kokar den färska pastan. Koka gärna sockerärtorna tillsammans med pastan sista minuterna, smidigt och enkelt. Servera den krämiga pastan med ugnslaxen och krispig sallad.

Skriv ut
Lax med krämig fusilli och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
4
port laxfilé (à ca 125 g)
-
salt
-
svartpeppar
500 g
färsk pasta (gärna fusilli eller fusilloni)
150 g
sockerärtor
1
förp vitvinssås (à 250 g)
65 g
salladsmix

För alla

Kontrollera noga innehållet i vitvinssåsen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2234 KJ / 532 kCal
Fett 27 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 35 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept