Stekt lax med dill- och senapssås
Bjud familjen på utsökt stekt lax i ugn med en ljuvlig dill – och senapssås. Laxen bryns i panna för en fin yta innan den ställs in i ugnen. Såsen har en len smak av färsk dill och rivig dijonsenap som passar utmärkt till lax. Servera med nykokta sockerärter och potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Lax
4 port laxfilé
1 tsk olja
salt och peppar
Dill- och senapssås
3 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
salt och peppar
2 msk dijonsenap
1 ask färsk dill (à 20 g)
Till servering
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2255 KJ / 539 kCal
Fett23 g
Salt2.67 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod! Enkel att laga med 👏
Andrea
2024-09-01Det framgår inte när dijonsenapsås ska i såsen. Det fick bli en chansning på efter uppkoket men före avsmakningen. Funkade fint!
Martin
2024-01-12Det ser gott ut, det blir nog dagens middag!
Helen
2016-12-11