Stekt lax med dill- och senapssås
Bjud familjen på utsökt stekt lax i ugn med en ljuvlig dill – och senapssås. Laxen bryns i panna för en fin yta innan den ställs in i ugnen. Såsen har en len smak av färsk dill och rivig dijonsenap som passar utmärkt till lax. Servera med nykokta sockerärter och potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015
Ingredienser
Lax
Dill- och senapssås
Till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det framgår inte när dijonsenapsås ska i såsen. Det fick bli en chansning på efter uppkoket men före avsmakningen. Funkade fint!
Martin
2024-01-12Det ser gott ut, det blir nog dagens middag!
Helen
2016-12-11