Torsk med dragon- och citronsås
Ett skepp kommer lastat med fisk i ugn till middag! Den gräddiga såsen blir ljuvlig till fisken, kryddad med pressad citron, rivet citronskal och hackad dragon. Serveras med potatis och krispigt kokta sockerärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014
Ingredienser
4 portioner
600 torskfilé
900 g fast potatis
salt
peppar
150 g sockerärtor
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1 citron
1/2 msk majsstärkelse
1 kruka dragon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2472 KJ / 592 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett enkelt recept. Gjorde såsen med matlagningsgrädde och lättmjölk. Och torkad dragon. Och så lagade jag torskrygg istället för filé. Och ärtor. God sås men tror att jag nästa gång väljer dill istället för dragon.
Siw
2024-11-17super gott såsen var gudomlig
Annika
2024-04-04Gjorde torsken i en Sous Vide, såsen var smaskens. Jättegott
Åsa
2023-12-05