Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med dragon- och citronsås

Ett skepp kommer lastat med fisk i ugn till middag! Den gräddiga såsen blir ljuvlig till fisken, kryddad med pressad citron, rivet citronskal och hackad dragon. Serveras med potatis och krispigt kokta sockerärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Lägg torsken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen och stek ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C. 
  5.  Koka sockerärterna i saltat vatten ca 4 minuter.
  6. Koka upp grädde, mjölk och buljongtärning. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Smaka av såsen med citronskal och -saft, salt och peppar.
  7. Red av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka några minuter. Hacka dragonen och vänd ner.
  8. Servera torsken med citronsåsen, kokt potatis och sockerärter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 citron
  • 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 kruka dragon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2397 kJ / 572 kCal