Torsk med dragon- och citronsås
Ett skepp kommer lastat med fisk i ugn till middag! Den gräddiga såsen blir ljuvlig till fisken, kryddad med pressad citron, rivet citronskal och hackad dragon. Serveras med potatis och krispigt kokta sockerärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014
Ingredienser
4 portioner
600 torskfilé
900 g fast potatis
salt och peppar
150 g sockerärtor
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1 citron
1/2 msk majsstärkelse
1 kruka dragon
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2472 KJ / 592 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
super gott såsen var gudomlig
Annika
2024-04-04Gjorde torsken i en Sous Vide, såsen var smaskens. Jättegott
Åsa
2023-12-05Så enkelt, men så jävla gott!
Jan
2021-02-27