Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Laxsallad med chutney- och currydressing

Smakrik och mumsig laxsallad med chutney- och currydressing. Laxfilén läggs på en salladsbädd av bland annat sockerärtor, champinjoner och tomater innan den serveras med en god hemmagjord currydressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 250°C.
  2. Skär laxen i tunna skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Krydda med salt och peppar. Bre på mango chutney.
  3. Skrapa morötterna. Koka morötter och sockerärter i ca 1 minut i lättsaltat vatten. Spola dem sedan kalla i vatten.
  4. Skiva champinjoner och lök. Dela körsbärstomaterna och salladen.
  5. Dressing: Smaksätt lättcrème fraiche med curry. Blanda alla grönsaker med olja. Stek laxen i övre delen av ugnen i 1-2 minuter.
  6. Servera laxen på salladen med dressingen till. Garnera ev med lite gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bit skinn- och benfri laxfilé (à ca 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk mango chutney
  • 200 g sockerärtor
  • 150 g champinjoner
  • 1 färsk lök
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 l sallad
  • 1 msk olja
Dressing
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk curry
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer