Stekt lax med citronsås och broccoli
Klassiska smaker kan ibland vara det vinnande kortet. En stekt laxfilé som kryddats med salt och peppar passar utmärkt ihop med en kräm gjord på crème fraiche och citron, och för att balansera upp smakerna lite äter du detta med kokt potatis och gröna broccolibuketter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 citron
2 dl crème fraiche
salt
peppar
250 g färsk broccoli
600 g laxfilé
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3197 KJ / 763 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater46 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer